Angajații centralei nucleare de la Cernavodă
Angajații centralei nucleare de la Cernavodă

Angajații centralei nucleare de la Cernavodă sunt izolați din cauza Coronavirusului!

În contextul epidemiei de Coronavirus, Nuclearelectrica a anunțat că va izola personalul esențial de producție de la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă.

Măsura de izolare a fost implementată sub inițiativa Societății Naționale Nuclearelectrica.

Vor fi izolați angajații centralei nucleare de la Cernavodă, esențiali pentru operare și producție din cadrul centralei nuclearo-energetice de la Cernavodă. Măsura urmează să fie menţinută atât timp cât va fi necesar, declară instituția.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență stă la baza demarării acestei măsuri. Prin aceasta se aprobă instituirea măsurii de izolare a personalului esenţial pentru asigurarea funcţionării CNE Cernavodă. Cele din urmă se află în concordanţă cu prevederile Planului de continuitate a activităţilor de bază în cazul unei epidemii/pandemii.

SNN a adoptat planul intern de protecție a personalului și de asigurare a continuității operării în condiţii de siguranţă şi a producţiei. Scopul acestui plan reprezintă o măsură suplimentară în perioada epidemiei de COVID-19. Aceasta se află în conformitate cu standardele internaţionale din industria nucleară şi prevederile naţionale în materie.

SNN menționează că procesele de bază ale companiei se desfăşoară în parametri normali. Acţiunile şi măsurile suplimentare sunt elaborate şi implementate în coordonare cu toate instituţiile abilitate ale statului român.

Sursa foto: Ziarul financiar