Top 5 filme autoizolare

Mulți dintre noi ne confruntăm cu monotonia și plictiseala care vin la pachet cu situația cauzată de acest virus, care a adus panică în toată lumea. Poate că nu vă încântă ideea de a pierde atât de mult timp acasă, fără prieteni și fără prea multe opțiuni de a vă petrece timpul liber, dar din fericire, sunt aici să împărtășesc cu voi câteva dintre filmele mele preferate pe care le-am revăzut în ultimele zile și care au făcut această autoizolare mult mai suportabilă și chiar plăcută, aș zice. Deci, astăzi vă fac cadou… Top 5 filme de văzut în perioada de autoizolare!

Dacă nu aveți un TV fain ca să le vizionați, nu vă faceți griji, nu trebuie să ieșiți la shopping. Aici avem soluția!

Așadar, înainte de toate, aș vrea să vă reamintesc, mai ales elevilor și studenților, că aceasta nu este o vacanță. Ideea autoizolării este o măsură de precauție pentru ca voi să fiți în siguranță, departe de posibilitatea de a contacta și răspândi acest virus. There’s no need to panic, doar fiți responsabili, evitați să ieșiți din casă dacă nu este absolut necesar, aveți grijă de igiena voastră și profitați de timpul liber pe care îl aveți la dispoziție, aveți mai multe lucruri de făcut decât credeți.

1. Call Me By Your Name (2017)
Gen: Drama, romance

Un film absolut superb, care a reușit să mă poarte în Italia anului 1980, într-o poveste de dragoste atât de sinceră și emoționantă. Directorul Luca Guadagnino a reușit să mă transpună cu totul în tabloul său, în care iubirea este mai presus de gen, vârstă și orice alt aspect. Pe lângă povestea sfâșietoare și decorul splendid, ce m-a impresionat în mod deosebit a fost chimia dintre Armie Hammer și Timothée Chalamet, protagoniștii filmului. Dacă vă va plăcea filmul, atunci cu siguranță veți vrea să citiți și cartea, cu același titlu și la fel de bună ca ecranizarea, dar care dezvoltă ceva mai mult povestea de dragoste și bineînțeles, o intensifică.

2. Gone Girl (2014)
Gen: Drama, mister, thriller

Într-o notă ceva mai diferită, următoarea recomandare este o poveste dramatică și intensă, bazată pe o poveste reală și dură. Dacă vă pasionează misterul și vă place să urmăriți detaliile unui film, atunci ”Gone Girl” este alegerea perfectă. Astfel, aflăm povestea tulburătoare a unui mariaj ce se destramă, urmat de dispariția enigmatică a soției, interpretată impecabil de actrița Rosamund Pike. Și cum de fiecare dată principalul suspect este soțul, întregul film urmărește atât trecutul, cât și prezentul celor doi, în încercarea de a ilustra personalitățile personajelor și de a demonstra că aparențele sunt cu adevărat înșelătoare.

3. Marriage Story (2019)
Gen: Comedie, drama, romance

Ne aflăm în continuare tot la capitolul ”mariaj”, din câte se pare. De data aceasta, însă, vorbim despre ”Marriage Story”, un film despre care s-a discutat foarte mult anul trecut și care a câștigat chiar și un premiu Oscar. Deloc surprinzător, având în vedere povestea răscolitoare pe care o spune acest film. Adam Driver și Scarlett Johansson ne arată cât de fragilă poate fi o relație și cât de dureros poate fi un divorț, atât pentru cuplu, cât și pentru un copil, prins la mijlocul a doi oameni care au încercat totul pentru a rămâne ca la început, dar care au fost înfrânți de adevăr și de trecerea neiertătoare a timpului. Un film mult prea real, mult prea sincer, care reușește încă din primele minute să te acapareze și să-ți atingă cele mai sensibile puncte.

4. The Greatest Showman (2017)
Gen: Biografie, drama, musical

Un film pe care dacă nu l-ați văzut, trebuie să o faceți. Iar dacă l-ați văzut, probabil că vă veți dori să îl vedeți încă o dată. Vorbim, așadar, despre o poveste pe care cu siguranță o veți găsi emoționantă și motivantă, despre un adevărat vizionar, un om care la început nu avea nimic, dar care, în cele din urmă, a reușit să obțină totul: succes, bani și celebritate. Cu toate acestea, în drumul său pe covorul roșu, personajul interpretat de Hugh Jackman se lovește de zidul realității dure, descoperă care sunt lucrurile cu adevărat importante în viață și învață o lecție care îi marchează existența. ”The Greatest Showman” este unul dintre puținele filme, pe care, urmărindu-l, am trăit o multitudine de sentimente și care a rămas pentru mult timp cu mine, chiar și după final.

5. About Time (2013)
Gen: Comedie, drama, fantasy

Am păstrat ce era mai bun pentru final, așadar, pe ultimul loc în acest clasament se află ”About Time”, filmul pe care l-am revăzut de nenumărate ori și pe care cu siguranță îl voi mai vedea. Nu aș putea numi un singur lucru care mă atrage atât de mult la acest film, pentru mine are ”acel ceva”. Povestea de dragoste dintre personajele interpretate de Domnhall Gleeson și Rachel McAdams este cu adevărat cuceritoare, mai ales în momentul în care este îmbinată cu fantastica abilitate de a călători în timp a personajului principal, cu ajutorul căreia câștigă, pierde și mai ales, învață. Este recomandarea în care am cea mai mare încredere și sunt convinsă că veți adora acest film și că vă va aduce zâmbetul pe buze.

Acestea fiind spuse, sper să rezonați cu recomandările mele în materie de filme și să le considerați la fel de bune, precum am făcut-o și eu. Nu uitați să fiți precauți în această perioadă, să aveți grijă de voi și nu ezitați să-mi împărtășiți impresiile voastre în legătură cu aceste filme în comentarii!

De asemenea, mai multe filme mișto găsiți chiar aici!