TVR Teleșcoala
TVR Teleșcoala

O nouă formă adaptată noilor generații de elevi și cu metode optime de predare a emisiunii „Teleșcoala” se întoarce la TVR 2.

Postul TV arată că, în condițiile în care instituțiile de învățământ din România au fost închise în urma neliniștii declanșate de epidemia Coronavirus, Televiziunea Română respectă misiunea sa publică de a oferi elevilor aflați în pragul susținerii examenelor de Capacitate și Bacalaureat șansa de a păstra contactul cu materiile de învățământ la care vor susține examen. Acest fapt va fi făcut posibil prin intermediul unei emisiuni de televiziune prezentată sub forma unor lecții, de luni până vineri, la TVR 2: Teleșcoala.

TVR a mai difuzat în trecut emisiuni dedicate elevilor care urmează să susțină examene școlare, cum ar fi „Cu 2 treci bacul”. Au fost prezentate lecții de limba și literatura română la TVR 2, precum și o serie de ecranizări ale  operelor care intră în lista pentru examenul de bacalaureat la limba și literatura română, la TVR 1.

Postul public anunță că emisiunea va debuta la data de 16 martie!

Emisiunea debutează la TVR 2 – luni, 16 martie, de la ora 9:00. Va fi disponibilă și în online, pe canalul de YouTube al TVR și pe site-ul tvr.ro.
Lecțiile vor fi ținute până în luna iunie, în preajma susținerii examenelor școlare.
Programul orelor la TV: Mate, Română, Biologie, Istorie și Geografie
Programele de Teleșcoală pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor avea prioritate: „Pentru a asigura continuitatea pregătirii în vederea susținerii examenelor naționale”, după cum a declarat instituția.

De luni până vineri, „Teleşcoala” va putea fi urmărită pe următoarele orare:

De la ora 9:00 la ora 10:00 se vor ține ore de română şi matematică pentru clasa a VIII-a.
În intervalul 15:00 – 16:00 vor învăța elevii din clasa a XII-a. Aceștia vor face două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Ministerul Educației a anunțat de zilele trecute parteneriatul cu Televiziune Publică pentru orele făcute la televizor.
Astfel, elevii care doresc să acumuleze noi cunoștiințe sau să se pregătească pentru examene aprofundând materia deja cunoscută, vor avea pusă la dispoziție o alternativă a orelor ținute în clasă.
Emisiunea „Teleșcoala” este produsă integral de Televiziunea Română!

„Teleșcoala” este o emisiune produsă în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării.

Acesta furnizează tematica, ordinea lecțiilor și profesorii care vor susține cursurile.
Orele se vor susține în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori experimentați în predarea cursurilor online. Astfel vor fi puși la dispoziție: 2 profesori pentru material de clasa a VIII-a și 8 profesori pentru materiile de clasa a XII-a. Predarea materiilor se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, iar, pe ecranul virual, elevii telespectatori vor dispune de o bună vizibilitate la tot ce lucrează profesorul pe un laptop.
TVR reia emisiunea „Teleșcoala” după aproape 40 de ani!
„Teleşcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor ’70 şi a fost difuzată difuzată până în anii ’80, când programul TV a fost scurtat.

Sursa foto: B1