Această stare de urgență se implementează când sunt pericole grave la adresa țării,care durează 30 de zile și se poate avea prelungiri succesiv de maximum 30 de zile
S-a decretat STAREA DE URGENȚĂ în țară! Vezi aici ce înseamnă.

S-a decretat STAREA DE URGENȚĂ în țară! „Noul guvern, împreună cu mine, ne vom dedica toate energiile 100% pentru a gestiona eficient această criză şi evident, după ce se termină această criză, pentru a guverna foarte bine pentru români. Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, să fie luate în aşa fel încât să prindă. Pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”, a anunțat Klaus Iohannis.

„Autorităţile îşi fac treaba, guvernul şi-a făcut treaba şi până acum e foarte bine. Dar singuri nu vom reuşi să facem decât o parte din treaba care trebuie făcută. Avem nevoie de voi, dragi români, avem nevoie de voi ca să respectaţi îndrumările, indicaţiile autorităţilor, regulile de igienă care sunt transmise pe canalele publice şi da, avem nevoie să evitaţi contactele care nu sunt absolut necesare. Da, avem nevoie să vă informaţi corect, din surse publice, direct de la autorităţi. Pentru a veni în sprijinul părinţilor, care au copii de vârstă şcolară, am promulgat astăzi legea care le permite părinţilor, în condiţii speciale, să stea acasă. Împreună şi numai împreună vom reuşi să trecem cu bine şi peste această criză”, a declarat Iohannis.

Despre starea de urgență
– Președintele de stat decide, premierul contrasemnează decretul, iar parlamentul aprobă în termen de 5 zile.
Această stare de urgență se implementează când sunt pericole grave la adresa țării,care durează 30 de zile și se poate avea prelungiri succesiv de maximum 30 de zile.

Ce se face în această perioadă?

Se închide frontiera, se interzice circulația, se rechiziționează bunuri, se efectuează razii, se interzic adunări, se efectuează evacuări, se închid localuri, se suspendă presa, se pune pază militară la anumite instituții, se raționalizează alimentele.

Aceasta este coordonată de MApN (pentru siguranța națională) și MAI ( pentru dezastre), iar atribuțiile le preiau autoritățile militare și alte autorități publice arătate în decret.

Toate acestea se găsesc în OUG, nr 1./1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

stare de urgență

2 COMENTARII

  1. Din punctul meu de vedere vorbim de o manipulare a opiniei publice sunteți trădători și le băgați în cap numai prostii ,adică ceia ce vreți voi .În calitate de cetățean al româniei EU nu vă recunosc, nu sunteți capabili de nimic sunteți cu toții corupți, interlopi,analfabeți și hoți