Români lăsați în stradă în Italia după închiderea hotelurilor

0
605 views
Români lăsați în stradă în Italia
Români lăsați în stradă în Italia

Români lăsați în stradă în Italia după închiderea hotelurilor! Românii blocaţi în Italia după ce au rămas fără loc de muncă nu se pot întoarce acasă. Zeci de români care lucrau în hotelurile italiene închise de criza virusului COVID-19 au fost scoşi afară, în stradă.

Potrivit Mediafax, repatrierea conaţionalilor în autocare nu este posibilă deoarece Ungaria nu permite tranzitarea ţării. Sorin Timiş a purtat discuţii cu prefectul de Maramureş, cu preşedintele CJ și reprezentanţii MAI şi MAE referitor la situaţia borşenilor. Autorităţile fac tot ce le stă în putinţă să îi aducă pe români acasă, în siguranţă.

Până atunci, a declarat Timiș, „Având în vedere că aeroporturile din Italia sunt închise și varianta de a repatria borșenii pe calea aerului nu mai este viabilă, MAE, Ambasada României din Italia și consulatele vor asigura toate cele necesare, respectiv cazare, masă celor care sunt în situații critice. Totodată, angajații Primăriei Borșa îi vor suna la fiecare două zile pe fiecare dintre ei pentru a fi la curent cu situația lor în timp real”.

Rămași în carantină, italienii s-au unit la geamuri, în cântec. Click aici să vezi videoclipul dureros.

Peste 70 de borșeni care se aflau la muncă sezonieră în stațiunile din nordul Italiei au fost scoși în stradă, întrucât hotelurile în care lucrau au fost închise. Autocarele nu pot tranzita Ungaria, astfel românii nu se pot întoarce acasă. Autoritățile române fac tot ce le stă în putință ca ei să rămână în siguranță.