Coronavirusul a unit persoanele carantinate în Italia. Italienii din carantină cântă împreună la geamuri și balcoane. Vocile lor au cuprins cartierele, iar videoclipurile au emoționat sute de mii de oameni care rămân solidari cu situația acestora.

Câteva filmulețe de pe Youtube au cuprins Facebook-ul și în scurt timp au emoționat urmăritorii, situația din Italia fiind din ce în ce mai gravă. Italienii din carantină au cântat împreună în cartiere din Napoli și Siena, împotriva Coronavirusului.

În Italia, au murit 1266 de persoane din cauza Coronavirusului și alte 17660 sunt infectate, iar 1328 cazuri sunt în stare critică (9%). Rata mortalității, conform www.worldometers.info, este de 44,68%.

Care este primul președinte infectat cu Coronavirus? Află aici!

Nu știu dacă s-a mai întâmplat ca oamenii să se afle într-o astfel de situație. Toate celelalte situații de urgență de până acum au fost instaurate de războaie și calamități, nu din cauza vreunui virus. Cunoaștem febra galbenă sau ciuma, Ebola, HIV-ul etc. Însă niciun virus nu a scos oamenii din case, în acest fel. Italienii din carantină au ieșit în geamuri, să-și cânte practic drama în stradă, iar vocile lor au cuprins cartierele.

Cred că un singur lucru a mai determinat oamenii să fie atât de uniți: corupția. Lupta împotriva ei a scos și români în stradă și… au cântat românașii imnul cum n-au mai făcut-o până acum. Fără efect, din păcate, dar speranța a fost la locul ei! Credința a fost și ea, la locul ei!