Simulările se amână
Simulările se amână

Ministerul Educației anunță că simulările pentru Evaluarea Națională și pentru BAC vor avea de așteptat. Simulările se amână!

Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului persoanelor infectate cu Coronavirus.

Se suspendă și cursurile after-school, iar înscrierile în clasa pregătitoare vor fi făcute în mediul online.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a organizat marți o conferință video cu inspectorii școlari generali și adjuncți.

Profită de acest timp în plus și învață pentru BAC! Aici găsești toate comentariile!

Potrivit unui comunicat de presă, s-a aprobat suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar.
Măsurile vor fi aplicate începând cu data de 11 martie 2020 până în dată de 22 martie 2020. Există posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației.

Precizările Ministerului Educației sunt următoarele:

1. Simulările se amână pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Totodată, se vor amâna și diferite probe practice sau diverse concursuri, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

2. Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, validarea înscrierii prelungindu-se cu o săptămână, după deschiderea școlilor. În același timp, activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor.

3. Metoda de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020 va fi stabilită de Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ.

4. Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Deși ele nu pot înlocui cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice.

5. Toate activitățile extrașcolare sunt, de asemenea, anulate până la o dată care va fi comunicată ulterior.

6. Activitățile programului after-school care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă.

7. De asemenea, conform hotărârii CNSSU, unele programe de studii se suspendă până la data de 31.03.2020. Sunt vizate cursurile privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare.

Monica Anisie a solicitat marți în timpul conferinței inspectorilor generali și inspectorilor generali adjuncți să existe o informare și o comunicare continuă între cadrele didactice, părinți și elevi. Este foarte important ca, în această perioadă în care cursurile sunt suspendate, elevii să nu se expună în spațiile aglomerate.

Numărul elevilor afectați de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis, luni, să își asume varianta închiderii școlilor și grădinițelor timp de o săptămâna și jumătate. Astfel urmează ca măsura să fie prelungită, dacă situația o va impune.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni seară, că această decizie se aplică de miercuri, 11 martie, până în 22 martie.