Programe pentru sănătate și educație sexuală
Programe pentru sănătate și educație sexuală

Deputații au ajuns la decizia că România necesită introducerea unor programe pentru sănătate și educație sexuală în școli, adoptând astfel un proiect ce prevede obligativitatea organizării acestora în școli.

Toate organele de specialitate ale administrației publice locale, autoritățile acesteia, cât și orice alte instituții publice ce servesc domeniul educației sunt obligate să adopte, bineînțeles în condițiile legii, toate măsurile necesare pentru derularea acestor programe de sănătate, pentru dezvoltare psihologică și personală, cât și educație sexuală, ce implică educarea elevilor în privința bolilor cu transmitere sexuală, igienă și problema gravidității premature în țara noastră, în școli. Aceștia susțin că aceste activități trebuie înfăptuite măcar o dată pe semestru.

Situația în România este gravă, am putea spune, lipsindu-ne educația în foarte multe câmpuri.

Lipsa educației sexuale, lipsa de informare, cât și ignoranța au făcut ca românii să “beneficieze” de statistici alarmante cu privire la starea lor de sănătate. Astfel, sistemul public intervine în favoarea populației prin introducerea acestor programe pentru sănătate și educație sexuală.

Situația actuală este următoarea: rata de morbiditate este crescută din cauza lipsei unui comportament alimentar sănătos.

Principalele cauze care au dus la acest comportament sunt reprezentate de consumul excesiv de tutun, alcool, zahăr, grăsimi care duc la apariţia  diabetului, a cancerului, bolilor de inimă, a TBC-ului, etc. Numărul extrem de mare al avorturilor din România (480 de avorturi la 1000 de sarcini) 10,6% din tinerele minore au sarcini nedorite, iar rata sarcinilor în rândul adolescentelor, pe segmentul de vârsta cuprinsă intre 15-19 ani, a înregistrat 12.073 de gravide, dintre care 7547 au ales să renunțe la sarcină.

Mai multe despre educația sexuală, aflați chiar aici!

Parlamentarii susțin că proiectul de lege are scopul de a îi sprijini pe părinţii şi copiii care au dat piept cu astfel de situații.

Sursa: Mediafax