Coronavirusul pandemie

Coronavirusul a fost declarat pandemie de către OMS! Virusul s-a răspândit cu rapiditate pe întreg globul, astfel oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au declarat miercuri gradul de pandemie pentru COVID-19.

Coronavirusul a creat foarte multă panică, mai ales în mediul online. Totuși, panica nu este considerată a fi bazată pe fapte reale, iar argumentele le găsiți aici.

„Nu am mai văzut până acum o pandemie provocată de un coronavirid. Și nici nu am mai văzut o pandemie care să fie ținută sub control în același timp. Să descriem situația ca pandemie nu a adus nicio schimbare în modul de percepție al pericolelor reprezentate de coronavirus de către OMS. Nu va schimba ce facem și nu schimbă nici ce ar trebui să facă restul țărilor afectate”, a declarat Directorul General OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit CNN.

Sunt peste  110 000 de cazuri, numărul morților depășește 4000, iar virusul s-a răspândit pe toate continentele exceptând Antarctica. O pandemie este definită ca o nouă boală ce se răspândește la nivel global. Ultima pandemie a fost declarată în 2009, când gripa H1N1 a ucis sute de mii la nivel mondial.

Directorul General OMS a mai declarat că anumite țări au dovedit că acest virus poate fi ținut sub control. De asemenea, modul de gestiune al Coronavirusului va determina cât de mult va rezista în timp alerta de pandemie.