COVID-19
COVID-19

Unul dintre cele mai mari „centre” de bacterii este telefonul.

Folosim constant gadget-urile, fie că este vorba de telefon, tabletă sau laptop. Păstrarea curățeniei acestora ar trebui făcută cât mai des posibil, mai ales acum, ținând cont de epidemia de COVID-19 care a izbucnit peste tot.

În medie o persoana folosește telefonul de 76 de ori pe zi, iar acesta conține mai multe bacterii decât clanța ușii, bara de care ne sprijinim în autobuz sau bolul câinelui.

Până recent, compania Apple avertiza utilizatorii să aibă grijă cu ce fel de produse de curățat își dezinfectează dispozitivele. Scopul este evitarea producerii unor daune ecranului care este acoperit cu un strat oleofobic. Însă recent, cu izbucnirea COVID-19, compania Apple a actualizat această informație, oferind o metodă pentru a le curăța.

Sfaturile Apple de curățare a dispozitivelor

  1. Nu este recomandată folosirea spray-urilor cu aerosol, a spray-urilor cu aer comprimat, a peroxidului de hidrogen sau a înălbitorilor.
  2. Evitarea ștergerii excesive și scufundarea dispozitivului într-un agent de curățenie.
  3. Nu pulverizați substanțele de curățare direct pe articol.
  4. Folosiți soluția recomandată de Apple, care este un lichid pe bază de alcool izopropil, de concentrație 70%, care trebuie aplicat pe materialul cu care se șterge dispozitivul.
Soluție pentru curățarea telefonului găsiți chiar aici!