penitenciarele din Italia
penitenciarele din Italia

(VIDEO) Revolte în penitenciarele din Italia din cauza Coronavirusului! Șapte deținuți au murit! Măsurile adoptate împotriva Coronavirusului i-au deranjat pe deținuții din penitenciarele din Italia, iar aceștia au pornit o revoltă fără precedent, în care au murit șapte persoane și s-au luat ostatici!

Interzicerea vizitelor pentru privații de libertate din câteva penitenciare care se află în „Zona Roșie” de carantină din Italia i-au determinat pe aceștia să acționeze violent. Protestele s-au soldat cu victime și cu ostatici, iar în unele penitenciare din Italia deținuții s-au urcat pe acoperișul acestora și au incendiat zona.

Trei gardieni au fost luați ostatici de deținuți în zona Melfi, relatează Mediafax. Penitenciarele din Italia care prezintă astfel de probleme sunt cele din: Modena, Pavia, Salerno, Napoli, Frosinone, Vercelli, Alessandria, Foggia și Palermo.

Deţinuţii au incendiat un bloc de celule după ce au fost informaţi că vizitele au fost suspendate. În Modena, primul bilanț de decese a însumat cifra 6, acestea murind incendiate. La Pavia, în apropiere de Milano, doi gardieni au fost luaţi ostatici pentru o perioadă scurtă de timp. La Milano, deţinuţii s-au urcat pe acoperişul unei clădiri, iar la Foggia, în sudul ţării, prizonierii au încercat să evadeze, însă au fost capturaţi rapid. Câțiva deținuți au fost puși în urmărire după ce au scăpat din închisori.

sursa foto: revolution962.com