Poliția de Frontieră

Poliția de Fronieră, prin intermediul lui Ioan Buda, inspectorul general al Poliției de Frontieră Române, a afirmat marți că din 23 februarie și până în prezent, mai mult de 40.000 de persoane care au avut punct de plecare sau au tranzitat Italia au intrat în România.

La sediul Ministerului Afacerilor Interne, Ioan Buda a declarat că până în prezent 40.612 de persoane care au tranzitat Italia au intrat în România, dintre care peste 34.000 sunt români şi 3.800 sunt italieni, iar 2.500 – alte cetăţenii.

„Prin monitorizarea din 26 ianuarie şi până în prezent a cetăţenilor chinezi sau celor care tranzitează China sau vin din zona respectivă, avem un număr de 2.580 de cetăţeni chinezi sau cetăţeni care vin din zonele administrative – Hong Kong şi Macau”, a mai zis el.

De asemenea, măsurile s-au intensificat după apariția COVID-19 în Uniunea Europeană.

Astfel că s-au luat măsuri atât în punctele de trecere a frontierei, cât și în zonele adiacente punctelor de frontieră, dar şi distanţa între puncte, adică la frontiera verde.

„Astăzi, împreună cu colegii de la DSP, suntem în măsură să gestionăm problema la intrarea în ţară cu privire la controlul celor care vin din zonele de risc şi completarea acelor chestionare ale Direcţiei de Sănătate publică”, a adăugat Ioan Buda, inspector general la Poliția de frontieră.