Școlile nu se vor închide

Este oficial! Toate școlile din România se închid începând cu data de 11 martie!

Raed Arafat a propus închiderea școlilor publice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, post liceal și profesional, începând din data de 11.03.2020 până la data de 22.03.2020.

O nouă reuniune a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență a avut loc astăzi, la ora 16:00, unde a fost discutată și măsura de suspendare a cursurilor, pe fondul înmulțirii cazurilor de infecție cu Coronavirus.

Premierul Ludovic Orban spune că măsura închiderii școlilor nu poate fi luată ușor: „O măsură de închidere a școlilor perturbă și privează elevii în ceea ce privește derularea serviciului educațional. Este o măsură care trebuie pregătită. Puneți-vă întrebarea ce fac copiii care rămân acasă. Există în fiecare familie un membru care să îi supravegheze dacă nu îi mai ducem la școală? Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză serioasă. Avem ca punct de analiză din nou acest punct la discuția de astăzi. Dar nu se pot lua măsuri fără analize serioase. Avem doar 15 cazuri dintre care 5 s-au vindecat”.

Elevii din toată țara au așteaptat nerăbdători publicarea rezultatului reuniunii de astăzi. În urma unor lungi dezbateri s-a ajuns la concluzia că toate școlile din România se închid de miercuri!

Nu vă impacientați și nu uitați să păstrați o igienă corectă!

Pentru a citi mai multe măsuri de prevenire a Coronavirusului, click aici!

Sursa: Digi24

Autor: Fodor Andra- Maria