Şeful Forţelor Terestre Italiene, generalul Salvatore Farina, depistat pozitiv cu Coronavirus! Acesta nu prezintă simptome care să îi complice situația, drept pentru care este izolat la domiciliu. Anunțul a fost făcut duminică seara, conform Reuters.

În acest moment, Italia se confruntă cu o situație de criză. Există orașe din Nordul Italiei care au fost închise, deplasările sunt și ele sistate, neputând să se părăsească zona de carantină. Magazinele și fabricile sunt închise, spitalele supraaglomerate și cazurile confirmate cresc de la o oră la alta.

În acest moment, presei i s-au prezentat aproximativ 7.500 de cazuri și 366 de decese cauzate de Coronavirus. Unul dintre cei care au fost infectați este chiar Șeful Forțelor Terestre Italiene, generalul Salvatore Farina, care a fost izolat la domiciliu.

Salvatore Farina a declarat:

„Oggi mi sono sottoposto al test di Coronavirus, risultando positivo – spiega – Sto bene, sono in isolamento nel mio alloggio, nel rispetto delle direttive emanate dalle autorità governative e dei protocolli sanitari previsti; in base ai quali stiamo procedendo a verificare i contatti avuti negli ultimi giorni. Continuerò a svolgere le mie funzioni e verrò sostituito, per le attività alle quali non posso prendere parte, dal generale Bonato. Porgo un caloroso saluto e un sentito ringraziamento alle donne e agli uomini dell’Esercito che operano per fronteggiare questa emergenza nei settori operativi, logistico e della sanità.”

Traducere din italiană: „Astăzi am fost supus testului Coronavirus, dovedindu-se pozitiv – explică el – sunt bine, sunt izolat în cazarea mea, în conformitate cu directivele emise de autoritățile guvernamentale și protocoalele de sănătate prevăzute; pe baza căruia procedăm la verificarea contactelor din ultimele zile. Voi continua să-mi îndeplinesc sarcinile și voi fi înlocuit, pentru activitățile la care nu pot participa, de generalul Bonato. Aduc un salut cald și din suflet mulțumesc femeilor și bărbaților Armatei care lucrează pentru a face față acestei urgențe în sectoarele operaționale, logistică și sănătate.”

Autorităţile au precizat că este permis accesul în România a cetăţenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin toate punctele de frontieră, indiferent de mijlocul de transport utilizat, însă doar sub măsura obligatorie a carantinei.

sursa foto: observator.tv