MAI suspendă zborurile din Italia, China, Iran și Coreea. Coronavirusul ține România izolată!

0
431 views
MAI suspendă zborurile din Italia

MAI suspendă zborurile din Italia, China, Iran și Coreea de Sud datorită virusului Corona, ce a ajuns să se răspândească extrem de rapid. Această decizie a fost luată în urma întâlnirii de urgență pe care au avut-o cu Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Carantina zborurilor începe pe 9 martie, ora 12.00 ora României și o să dureze până pe 23 martie 2020 pentru motive de siguranță națională.

Toate companiile aeriene sunt obligate să informeze toți cetățenii români ce efectuează zboruri din Italia, China, Iran și Coreea de Sud către România în legătură cu carantina la care vor fi supuși atunci când vor ajunge pe teritoriul țării.

Fiecare cetățean trebuie să își asume acest lucru prin completarea unei declarații pe propria răspundere.

Toți cetățenii români ce vin din Italia, China, Iran și Coreea de Sud trebuie informați de către operatorii vamali în legătură cu izolarea la care trebuie să se supună sau se fie supuși în primul oraș de lângă punctele de frontieră sau la domiciliu. La fel ca în cazul zborurilor, oamenii trebuie să își asume responsabilitatea prin semnarea unei declarații.

În cazul în care se refuză sau se declară fals ruta de deplasare, se pedepsește conform Art.326 (Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă), din Codul Penal și se instituie măsura obligatorie a carantinei.

Tuturor cetățenilor ce vin din aceste zone le este permis să intre în țară, doar dacă se supun la măsura obligatorie de carantină.

Oamenii sunt urmăriți pe varianta aeriană din baza de date, unde traseul zborului poate fi urmărit extrem de ușor.

În situația terestră, rutieră sau feroviară nu este atât de ușor, iar MAI-ul face un apel la responsabilitatea oamenilor și roagă toți românii să fie sinceri în legătură cu ruta de deplasare. Aceștia vor efectua controale intensive, în cazul în care ceva este suspect.

Citește aici cum Coronavirusul poate falimenta companiile aeriene, iar aceasă decizie este una drastică.

MAI suspendă zborurile din Italia, China, Iran și Coreea de Sud datorită răspândirii rapide a virusului. Această decizie drastică a fost luată după ce 15 oameni au fost contaminați cu Coronavirus, iar alte mii de oameni se află în izolare.