suspendarea cursurilor
suspendarea cursurilor

Consiliul Elevilor solicită Ministerului Educației suspendarea cursurilor. Motivul? Mult temutul Coronavirus.

S-a decis că în urma ședinței Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgență, se va decide dacă se vor închide toate școlile din România, conform Ministrului de Interne, Marcel Vela.

O primă măsură luată a fost închiderea şcolii din Timișoara. În respectiva școală au fost deja depistate două cazuri de Coronavirus.

Aici puteți citi mai multe despre închiderea școlii din Timișoara.

CNE afirmă că:

„În ultimele două săptămâni, ne-am confruntat cu cazuri de Coronavirus în unitățile de învățământ preuniversitar din România, iar dacă s-ar decide asupra suspendării cursurilor doar după confirmarea virusului, această măsură nu ar denota responsabilitate din partea decidenților din domeniul educației.

Autoritățile publice locale trebuie să respecte legea privind dotarea școlilor cu materiale igienico-sanitare nu doar în situații de criză, ci permanent, în vederea protejării tuturor elevilor din România.

Reprezentanții elevilor din România nu sunt specialiști în problematici ce țin de securitatea națională, însă, având în vedere răspândirea Coronavirus pe teritoriul României, solicităm ministrului Educației și Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni ca o măsură preventivă absolut necesară în situația de față.

Trebuie să recunoaștem: școlile din România, în care nu avem hârtie și săpun în grupurile sanitare, nu sunt pregătite pentru a face față acestei situații tensionate.

Este necesară o gestionare eficientă a situației de către Guvernul României, care să aibă ca obiectiv protejarea cetățenilor, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare, însă, elevii sunt sfătuiți în continuare să respecte normele de igienă, pe cât posibil, să nu intre în panică și să nu neglijeze educația.

Cât despre Coronavirus,  de aici aflați cum să vă protejați și să-l preveniți.

Cât despre situația școlilor din România cu privire la obiectele sanitare și curățenie, sperăm ca într-un final elevii să beneficieze de ceea ce au nevoie mereu, nu doar în situații de criză, exact cum afirmă și CNE.

Sursa: Mediafax