Gloria Bistrița a întâlnit în sferturile Cupei EHF Herning-Ikast Handbold, o echipă tânără și tehnică din Danemarca. În tur, la Bistrița, scorul a fost 29-26 pentru daneze, iar Gloria și-a dorit să forțeze calificarea la Ikast.

Gloria a condus la pauză cu scorul de 15-12 echipa nordică, după ce Nicoleta Dincă, Laura Pristăvița și Valentina Ardean-Elisei au făcut un joc frumos, fără prea multe greșeli și au dominat clar, în timp ce Darly Zoqbi de Paula a închis poarta și a învins extremele danezelor, care au pus mari probleme în Sala Polivalentă din Bistrița.

A doua repriză a început greu pentru bistrițence. Cu multe ratări și greșeli neforțate, au lăsat danezele să preia conducerea și să conducă la 3-4 lungimi de scor, pe fondul unei oboseli datorate activării echipei pe două fronturi dificile: Liga Florilor MOL și Cupa EHF, dar se putea și o a treia competiție, Cupa României, unde Gloria a pierdut cu Vâlcea în Polivalenta Bistrițeană.

În minutul 51 danezele au trecut peste Gloria cu 5 goluri, iar fetele vizibil demoralizate au plecat capul în fața iureșului nordic, care forța tot mai tare. Cu faze de contraatac și aruncări puternice de la 9 metri, Herning-Ikast a învins-o și în retur pe Gloria, iar drumul acesteia se încheie aici.

Scorul final este de 28-26.

Felicitări fetelor și întregii echipe pentru rezultatele care au dus-o până în sferturile Cupei EHF, Gloria Bistrița fiind echipa care fără palmares european și fără experiență la acest nivel a învins echipe precum Odense, și a luptat de la egal la egal cu puternica echipă maghiară, Erd Handball.