spital românesc executat silit

Un spital românesc este executat silit după ce un medic a ars penisul unui bebeluș!

"în Știri" by

În urma unui procedeu medical chirurgical eşuat din Iași, un spital românesc este executat silit după ce un medic a ars penisul unui bebeluș de doar 27 de săptămâni.

 Medicul Bogdan Savu, angajat al respectivului spital românesc executat silit din Iași, a fost găsit vinovat de malpraxis.

Curtea de Apel Iaşi a stabilit, definitiv, că medicul Bogdan Savu şi Spitalul Clinic de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi trebuie să achite daune materiale în valoare de 16.000 de euro şi daune morale de 200.000 de euro.

Pentru a amortiza impactul acestor daune, reprezentanţii spitalului au căzut de comun acord cu executorul să plătească prejudiciul în şase rate.

Managerul spitalului, Corneliu Mihai, a precizat următoarele: „Este o sumă importantă, mai ales pentru perioada aceasta. Orice ban este important, trebuie să avem grijă de banul public şi de aceea ne-am îndreptat împotriva doctorului, pentru a ne recupera prejudiciul”.

Băieţelul a fost diagnosticat cu fimoză congenitală.

Medicii au recomandat familiei acestuia o intervenţie chirurgicală prin electrocauterizare. În timpul intervenţiei, electrocauterul a provocat arsuri de gradul I şi II în partea dorsală a penisului bebeluşului. Din acest motiv acel spital românesc este executat silit.

Dacă dorești să vezi situația celor mai multe spitale din România, găsești aici tot ce trebuie să știi.

Pe baza anchetei, procurorii au concluzionat:

„Culpa inculpatului constă în neadaptarea corespunzătoare a intensităţii curentului de coagulare/tăiere a electrocauterului marca Gimmi Alphatom 400, în sensul că aceasta a fost excesivă, cu consecinţa producerii unei plăgi arse de gradul I-II la nivelul feţei dorsale a penisului, fiind afectate aspectul şi funcţionalitatea acestuia“, conform adevarul.ro.

Studentă în anul 2 la Jurnalism în cadrul facultății FSPAC (Universitatea Babeș-Bolyai-Cluj), fostă elevă a Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț. În viitor îmi doresc să devin un jurnalist foarte bun. Cu toate acestea îmi doresc să lucrez și în domeniul Resurselor Umane. Sunt o persoană comunicativă și gata să ajut oricând. În plus, consider că scrisul este cea mai bună soluție, care îmi permite să inspir oamenii din jurul meu, fiind o eliberare de la cotidian.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi