filme de văzut în weekend

Pentru toți cei care nu au planificat zilele acestea vreun party sau vreo ieșire în oraș, vă vin în ajutor cu un top 5 filme de văzut în weekend. Știu că e nașpa să stai în casă în zilele de weekend, dar un film bun, un castron cu popcorn, o păturică pufoasă și o ciocolată caldă/vin fiert/ce vrea inima voastră poate fi o combinație chiar mișto. Desigur, dacă aveți grijă cu vinul.

Vorba lungă, sărăcia omului, așa că iată care sunt cele 5 filme faine de văzut în weekend (sau oricând vreți voi):

Nr.1: Citizen Kane

Treaba cu filmul ăsta e că ar fi considerat, dacă nu cel mai bun, atunci unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei. E un film vechi de prin 1940, ce are ca actor principal un cetățean pe nume Kane. De aici și numele.

După moartea lui Kane, un magnat de presă, ascensiunea lui este evocată, prin povestiri întrețesute, de către persoanele care l-au cunoscut. Filmul este revoluționar după mai multe aspecte, în special prin abundența trucajelor și complexitatea montajului cu flashback-uri, conform veșnicului Wikipedia.

Ăsta micul, Charles Foster Kane, pe patul de moarte a avut ca ultim cuvânt ,,Rosebud”. Ei bine, acest ,,Rosebud” devine subiect de investigație pentru un jurnalist care avea să descopere, mai apoi, lumii, semnificația sa. Pentru Kane, pare-se, ,,Rosebud” însemna tot ceea ce și-ar fi dorit vreodată, dar de care nu a avut parte. Ținând cont de faptul că Charles Foster Kane a fost omul care le-a avut pe toate.

„Mr. Kane was a man who got everything he wanted, and then lost it. Maybe Rosebud was something he couldn’t get, or something he lost.” (Domnul Kane a fost un om care a obţinut tot ce a vrut, şi apoi a pierdut tot. Rosebud a fost, poate, ceva ce nu a putut să aibă sau ceva ce a pierdut) – spune jurnalistul în film.

filme de văzut în weekend

Să fi fost, oare, vorba despre o poveste de iubire? Asta să nu fi avut sau să fi pierdut Kane?

Nr.2: My Fair Lady

Tot din lista filmelor vechi și foarte faine vine și My Fair Lady, un film de prin 1964 în care o vedem pe Audrey Hepburn. Vă zic sigur, merită să vedeți filmul. Ca rezumat ar fi cam așa: un mare profesor de fonetică al vremii, Henry Higgins o întâlnește pe Eliza Doolittle, o săracă fată cu un tată alcoolic. Ei bine, la vederea Elizei, Henry pune un pariu prin care se angajează să o învețe pe Eliza să vorbească atât de corect și de elevat, încât să poată trece drept o doamnă din înalta societate. Avem deci, un musical centrat pe o poveste de tip makeover în care el, domnul societății, o transformă radical pe ea, sărăntoaca cu limbaj interesant. Pe lângă faptul că filmul combină comicul cu muzica și cu un iz de poveste romantică a vremii, Audrey Hepburn creează deliciul prin simpla prezență scenică.

Imagini pentru my fair lady rezumat

Nr.3: The Mountain Between Us

Filmul e de prin 2017 și îi are ca actori principali pe Idris Elba și Kate Winslet.

După ce zborul lor este anulat din cauza vremii furtunoase, neurochirurgul Dr. Ben Bass ( Idris Elba ) și fotoreporterul Alex Martin ( Kate Winslet ) îl  găsesc pe Walter ( Beau Bridges ), un pilot privat, pentru a-i duce în Denver. De acolo, Alex trebuia să ajungă la propria nuntă, iar Ben în Baltimore. Walter, pilotul care nu a depus înainte de decolare un plan de zbor, suferă un accident vascular cerebral fatal pe la jumătatea acestuia. Avionul se prăbușește pe un munte, iar Ben, Alex și câinele lui Walter supraviețuiesc.

Astfel, Alex și Ben se află în mijlocul pustietății timp de zile întregi cu proviziile în scădere. După o ceartă, Alex coboară pe munte, urmată la scurt timp de Ben și cade în apa înghețată de lângă o cabină abandonată. Aici va începe, de fapt, o poveste de iubire, iar restul veți afla urmărind filmul.

filme de văzut în weekend

Nr.4: Sonic the Hedgehog

În cazul în care vreți să vedeți un film cu familia, acesta este unul bunicel, lansat chiar în 2020. În film îl întâlnim pe Ariciul Sonic, care încearcă să facă față vieții complicate de pe Pământ și să învingă răul. Îl are alături pe noul său cel mai bun prieten, un om pe nume Tom Wachowski. În scurt timp, Doctorul Robotnik, reprezentantul forțelor răului va vrea să-l prindă pe Sonic și să-i folosească puterile pentru a cuceri lumea. La prima vedere pare patetic, dar este o animație destul de bună și merge de minune la o seară cu familia, fiind un film de comedie.

filme de văzut în weekend

Nr.5: Mr. and Mrs. Smith

Dacă v-aș zice că e vorba de Brad Pitt și Angelina Jolie care combină amorul cu bătaia, v-ar interesa? Sună așa, puțin a Vaslui, dar nu este. În film, John și Jane Smith (Brad Pitt și Angelina Jolie) sunt un cuplu cu un mariaj de vreo 5-6 ani, dar care nu știu unul despre altul faptul că sunt asasini ai unor organizații secrete de spionaj. Organizații rivale, de altfel. Când descoperă că misiunea lor este să se asasineze reciproc, se declanșează un val de pasiune, nebunie, lupte și partide de amor între cei doi.

Filmul este de prin 2005, dar merită văzut, mai ales pentru scena în care cei doi realizează cine sunt, de fapt, și combină pasiunea cu bătaia, la propriu. Cu arme, cuțite și orice găsesc în casă. Huh, chiar pare a fi poveste din Vaslui…

filme de văzut în weekend