Daniel David rector UBB

S-a aflat noul rector UBB Cluj! Daniel David a câștigat alegerile!

Marți, 3 martie 2020, cadrele didactice, cercetătorii și studenții din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj și-au votat noul rector. Aceștia au avut de ales între prof. univ. dr. Daniel David și prof. univ. dr. Ioan Chirilă, câștigător fiind cel dintâi.

Prof. univ. dr. Daniel David a fost ales în funcția de rector întrunind 1026 de voturi (71,35%) din numărul total de 1403 de voturi valabil exprimate. La vot s-au prezentat 1438 de alegători, din totalul de 1616 de persoane înscrise pe listele de vot, prezenţa ajungând astfel la 88,99%.

În programul său de candidatură, acesta preciza că „misiunea principală a UBB este aceea de a asigura un învățământ modern, centrat pe student prin excelența cunoașterii și formarea caracterelor, în care activitățile științifice, cultural-artistice și sportive se combină armonios în modelul academic al unei universități world-class, pentru a oferi oportunități de dezvoltare profesională și personală, adaptate atât nevoilor/intereselor studenților, cât și nevoilor/vocației cadrelor didactice și cercetătorilor.”

Daniel David e profesor de ştiinţe cognitive clinice la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca. Printre valorile sale morale se numără Tradiția, Onoarea și Excelența care se pot obține doar prin Bun Simț, Gândire Critică și Curaj, conform autodescrierii prezentată pe blogul personal.

Noul rector menționa tot în programul de candidatură că „într-o universitate modernă, libertatea de gândire și libera căutare a adevărului nu pot fi îngrădite. Nu pot fi impuse linii de gândire și acțiune prin autoritarism. Universitatea noastră va rămâne un spațiu al libertății, al științei, al frumosului și al binelui, un spațiu al selecției/formării caracterelor și creativității/inteligențelor, pentru binele națiunii și, în general, al cunoașterii umane.” 

Mai multe informații despre domnul Prof. univ. dr. Daniel David, noul rector al UBB, cât și despre programul pentru următorii patru ani, se pot găsi aici.