ateismul

Ateismul: top 5 prejudecăți

"în Păreri și opinii" by

Cred că avem cu toții acel „Toma necredinciosul” în grupul nostru de prieteni. Sau poate cunoaștem asemenea persoane. De ce necredința are un sens peiorativ și nu este bine văzută, ba chiar condamnată? De ce ateismul vine mereu cu un set de prejudecăți? Pentru că oamenii nu sunt în stare să prețuiască viața și existența semenilor săi. Dar, până la urmă, oamenii pot exista fără religie, dar religia fără om niciodată. Să vă dau un exemplu de gregarism: iubește-ți aproapele… doar dacă e creștin, ups.

Înainte de orice, suntem oameni, indiferent de religie, vârstă sau aspect.

Țin să menționez faptul că este o diferență enormă… de la cer, la pământ… între religie, credință și spiritualitate.

Religia te obligă să rămâi între granițele tiparului său, să nu mai vorbim de gregarismul sus menționat.

Credința este ceva mai personal și mai profund, fiind doar tu și divinitatea în cauză, neținând cont de acei fanatici toxici pentru sensul religiei lor. Iar ultima, dar nu cea din urmă, spiritualitatea. Aceasta este tot ceea ce vrei tu să fie, o libertate absolută în care te regăsești.

Ca ateu, nu te-ai întrebat vreodată ce are lumea cu tine? Adică, dacă nu ești cu ei, ești împotriva lor. Nu înțeleg cum funcționează imparțialitatea, în viziunea oamenilor, poate îmi scapă ceva. E prea greu să duci un război constant cu mai multe tabere simultan, ceea ce ne-a demonstrat și Germania… de două ori. Moralitatea nu constă în impunerea credinței cu forța, fiindcă nu merge așa. Dacă nu te simți bine în tiparele unei entități sociale, fii liber să devii independent. Într-o democrație ești absolut imun la opresiunea altora.

Dacă vrei să citești un articol despre cum este văzut votul de tinerii care încă nu și-au căpătat dreptul de vot, aici poți găsi unul pe măsura așteptărilor.

Confraților, nu-i așa că frecvent vi s-a întâmplat să primiți niște întrebări stupide și sărite de pe fix, cu privire la ateism? Vă știu „chinul”, vă înțeleg. Știu cum e să primești de zeci de ori întrebări precum: „Cum de ai devenit ateu?” sau „Cum e să fii ateu?”. Pe lângă acestea, se mai adaugă și cele mai stupide concepții greșite. Așa că, iată top 5 prejudecăți, la care suntem supuși frecvent:

1. Ateii sunt oamenii necuratului

Păi… nici pe departe. Etimologic, înseamnă fără(a) zeu(theos), în greacă. Deci, de unde, până unde sataniști? N-om fi cu voi, dar nici împotriva voastră. Personal, satanismul este opusul creștinismului. Adică… crucea întoarsă, Iadul – casa lui Lucifer. Nu-i ca și cum Iadul a fost menționat în Biblie pentru prima oară. Dar, orice protagonist trebuie să aibă și un antagonist, căci unde ar mai fi distracția? Așa că… nu vreau să mă întorc acolo de unde am plecat, doar că în altă formă.

2. Nu veți fi mântuiți

O mică întrebare: cum să fiu mântuit după moarte, dacă nu cred în absolut nimic deasupra vieții în sine? Cel mai probabil, o să… dau ortul popii și cam atât. Mai mult decât atât, la clasă ni s-a spus faptul că „Raiul și Iadul sunt o stare de spirit”. Nici nu vreau să mă gândesc că a dărâmat tot creștinismul, prin sintagma asta. Dacă omori pe cineva, dar ești împăcat cu ideea, ajungi în Rai. Simplu, nu? Revenind, dacă totul e nimic, cum să înfloresc după furtună?

3. Nu există atei buni

Nu vreau să fiu rău, spărgăndu-vă în cioburi cerul urii voastre utopice – spațiu vital al vostru. Ch ch naz… Ci vreau doar să zic că am în curriculum două voluntariate la activ, două diplome de voluntariat și două diplome de la cursuri de formare. De ce am minunatul număr 222? Pentru că îmi place să mă implic, dar nu la acele concerte de „muzică satanistă”. Le am de la festivaluri de teatru, muzică sau zile de joacă pentru copii, fiindcă prețuiesc cultura, mai presus de orice. Mai ales copiii, ale căror aripi trebuie susținute, până vor deprinde „zborul”.

Ca să aprofundez și mai tare subiectul, eu, de aproape 3 ani, sunt vegetarian, fiindcă orice… creație divină are dreptul la viață. Știu la ce te gândești, chip de lut. Sunt absolut conștient că tot se vor sacrifica animalele, dar nu pot să mănânc ceva atât de drăguț.

4. De ce intri în biserică dacă ești ateu?

De ce mergeți cu capra, păgânilor? Este atât de greșit să crezi că ateii nu au ce căuta în biserici. Să facem lumină… iar am dat-o… pentru totdeauna! Din câte știu, este un loc public, unde oricine e binevenit. Multe biserici sunt fantastice, prin creativitatea din spatele arhitecților, pictorilor, chiar și sculptorilor. Doar nu mergi acolo ca să te rogi, ci ca să o admiri ca pe oricare altă construcție omenească. În plus, dacă este înmormântarea cuiva drag, sigur nu o să stai afară.

5. Ateii trebuie doar să conteste

Ce, nu știați? Înseamnă că nu ați folosit destul Wikipedia. Da, se găsește asta, la articolul despre ateism, sub forma: „Cei care trebuie să aducă dovezi în susținerea punctului de vedere sunt teiștii, pentru că ei sunt cei care afirmă un fapt ca fiind adevărat, și nu ateiștii care doar le contestă afirmațiile”. Ce putem înțelege? Toți cei ce cred într-o divinitate nu mint, iar ateii pot doar să îi contrazică. Tot ce am încercat să fac a fost în zadar? Până la urmă, ca să fie veridică o contestație, trebuie să aibă argumente, fără dar și poate. Fiecare persoană trebuie să își susțină propria părere cât poate mai bine. Singurul mod în care poate face aceasta este aducerea de argumente.

Fiecare om se naște liber, iar nimeni nu îi poate oprima libertatea de a alege. Dacă am fi cu toții la fel, cum am putea vorbi de diversitate? Dacă un om alege să devină, și nu să se supună „predestinării”, este strict problema lui. Nimeni nu este în stare să judece faptele celuilalt, atât timp cât nu se judecă pe sine. De ce să vă pierdeți timpul criticând pe cineva, când puteți să reflectați asupra propriei condiții? Exprimarea opiniei este fundamentală. Nu există opinii greșite sau corecte, ci doar opinii. Până oamenii vor ajunge să-și respecte aproapele, va fi un drum lung…

2 Comments

  1. Eu înțeleg ca tinerii trebuie ajutați sa-si gaseasca o vocație si trebuie ajutati in acest sens insa uneori ma doare capul cand vad articolele de pe site-ul asta… cum isi dau ei, mititeii, cu parerea despre o grămadă de lucruri, fie simple, fie complexe, dar nu-s in stare sa-si gateasca un mic dejun inainte sa mearga la scoala darămite sa vorbeasca despre concepte pe care nu le înțeleg numai din dorinta de a se da ceea ce nu sunt. Sunteti pseudo ziaristi, pseudo atei, pseudo intelectuali, sper doar sa nu fiti si pseudo elevi. Apucati-va sa învățați ca vine BAC-ul îndată si iar o sa fie promovabilitate de 50%.

  2. De ce nu spuneți că vă e foame, domnule magistrat? Raționamentul meu de pseudo-om îmi spune că gătitul nu are absolut nicio relevanță. Spuneți că ne dăm ceea ce nu suntem, dar vorbiți mult și prost. Da, știu să gătesc orice, știu să mă descurc, știu să fac orice. În momentul în care o să studiați religiile, atunci puteți să vă dați cu părerea, fiindca ceea ce faceți nu e mai mult decât ură, făcându-vă un pseudocreștin, abătându-vă de la iubirea de aproape. Dacă nu ați rămas cu nimic din articol, mă pune pe gânduri. Oricum, și haterii sunt fanii noștri și vă mulțumim că vă străduiți să ne faceți articolele mai populare!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi