(VIDEO) Bucureștiul, mai poluat ca niciodată! Limita de poluare, depășită cu 500%-1000%!

Bucureștiul, mai poluat ca niciodată! Limitele de poluare au fost depășite cu 500%-1000%! Un smog a acoperit orașul capitală al țării noastre, iar multe persoane de pe social-media au declarat că astăzi au circulat în București cu masca pe față. Nu din cauza Coronavirusului, ci din cauza poluării exagerate!

Rețeaua națională a înregistrat depășiri de până la 8 ori ale particulelor în suspensie PM10 și „depășiri foarte, foarte mari” de NO2 – dioxid de azot. Ministerul Mediului a declarat că până la sfârșitul săptămânii, vor fi controlate toate sursele de poluare.

Indicele de Calitate a Aerului măsurat de platforma independentă de măsurare a calităţii aerului din Bucureşti indica în această dimineață, la ora 10:00, depăşiri de peste 100 micrograme/mc ale concentraţiilor de PM10 (pulberi în suspensie) în 7 din cele 11 puncte în care sunt amplasaţi senzori, arată datele aerlive.ro.

O cetățeană a capitalei și-a exprimat plângerea pe Facebook. Șervețelul în care și-a suflat nasul era negru din cauza poluării: „Astăzi am umblat prin oraș (cu masca pe față) și când am ajuns acasă și am suflat nasul, șervețelul era negru. Am întrebat mai multe persoane dacă au aceeași problemă și bineînțeles că așa a fost. Menționez că persoanele acestea locuiesc în raza municipiului București.”

Nu este prima dată când capitala României are probleme cu poluarea! Aceasta se bate de mult timp la supremația în cadrul topurilor de cele mai poluate capitale din Europa.

Declarația autorităților – Ministrul Mediului, Costel Alexe

Ministrul Mediului a ieșit în fața jurnaliștilor la o conferință de presă pentru a lămuri situația în care se află Bucureștiul. „Vreau să mai spun că n-ar trebui să creadă cineva că am avut acest episod de poluare doar din cauza arderilor necontrolate din jurul Bucureştiului.”

„În momentul de faţă, la staţia B1 – Lacul Morii, la staţia B3 – Mihai Bravu sau B6 – cercul Militar am avut aceste depăşiri, dar acum, când avem această conferinţă de presă, avem condiţii de intrare în normalitate în ceea ce priveşte poluarea aerului în Bucureşti. O spun şi staţiile din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului, o spune şi reţeaua de senzori independenţi care este astăzi în municipiul Bucureşti.”

„Am avut acest episod de poluare ca urmare a unui cumul de factori. În primul rând, arderile necontrolate din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Au fost sesizări la 112. Am avut în această dimineaţă discuţii cu cei de la ISU care, din informaţiile pe care le avem, în afară de incendiul semnalat la ora 12:00 noaptea la Gara de Nord şi a sesizărilor primite cu arderile de vegetaţie sau cauciucuri sau toate celelalte gunoaie, care au fost în cursul serii, am ajuns să avem condiții de calm atmosferic și cu viteze reduse ale vântului, de sub 7 km/h.

Din acest motiv, am avut şi aceste valori ridicate. Aceste creşteri au început aseară în jurul orei 21:00, cu vârful în jurul ore 3:00 – 4:00 dimineaţă, scăzând către primele ore ale zilei. Deci, acum avem valori de intrare în normalitate privind calitatea aerului din Bucureşti. Evident, mai avem depăşiri pe PM10 şi ceilalţi factori poluanţi”, a declarat acesta.

„Vreau să mai spun că n-ar trebui să creadă cineva că am avut acest episod de poluare doar din cauza arderilor necontrolate din jurul Bucureştiului. Avem şi noi suspiciuni de activităţi industriale care se desfăşoară judeţul Ilfov sau în Bucureşti, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantităţi ridicate de poluanţi. În momentul de faţă, avem în cadrul judeţului Ilfov 46 de firme autorizate şi 69 în municipiul Bucureşti care au acest proces de ardere”, a menţionat Costel Alexe.

 

sursa video: YouTube

sursa foto: playtech.ro

Cristian-Raul Peterlin
Cristian-Raul Peterlinhttps://jurnalcotidian501195846.wordpress.com/
Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare