viitorul
viitorul

Nu, nu suntem nici proști și nici naivi, încât să nu ne dăm seama că tinerii din ziua de astăzi sunt marginalizați și puși la zid de către o societate care nu înțelege că noi suntem viitorul.

Suntem adolescenți, avem vise, ne dorim să realizăm ceva, să facem o schimbare. Dar cum să reușim să ne impunem, când tanti Vasilica de la colțul magazinului din cartier spune: “Ești doar un copil, nu știi tu cu ce se mănâncă viața.”

Păi bine, tanti, că știi tu cu ce se mănâncă. Ia cu pâine, să nu ți se aplece.

M-am săturat să aud în stânga și în dreapta faptul că nu mă voi descurca, că nu sunt suficient de “călită” pentru a face față lumii.

Poate nu sunt, dar nici cei care vorbesc nu au fost. Au învățat, au trecut prin multe pe vremea “Tiranului”, dar au ajuns în anul 2020 cu aceeași mentalitate de atunci.

Diferențele între generații pot genera probleme foarte mari. Click aici ca să citești mai multe!

Am 20 de ani, încerc să îmi creez un viitor, dar cum să fac asta când sunt blamată la orice pas pe care-l fac? Este greu, pentru că, de fiecare dată când reușesc ceva, aud vorbe cum că: “Puteai mai bine. Nu o să dureze mult, nu te obișnui. O să eșuezi!”

De unde știți voi, cei care comentați cu doza de bere-n mână, că voi eșua? Nu voi m-ați crescut, nu voi mi-ați dat să mănânc. Deci, cum vă permiteți să aruncați atât de mult hate într-o persoană care se străduiește din greu?

Poate nu știți, dar unii dintre noi chiar pun la suflet cuvintele aruncate fără rost, care ne demoralizează, și ne fac să ne întrebăm în fiecare seara “de ce nu sunt suficient de bun?”

Și, la fel ca mine, sunt mii de tineri, unii care învață pentru examenul de mâine, alții care se pregătesc pentru primul lor interviu.

Încetați, for the name of God! Cu ce vă încălzește faptul că ați bârfit un adolescent, sau că sunteți rasiști? Că tot este acum febra Coronavirus. Vă spun eu, nu ar trebui să vă feriți de acest virus inofensiv, ci să vă tratați de Prostievirus. Cu siguranță, la unii nu are leac, însă încercați măcar să nu mai emanați atât de multă ură, că de prostie și de mentalitatea românească nu aveți cum să scăpați.

Ai auzit, tanti Vasilica? Ia-ți pâinea și kilu’ de făină și fugi, că începe acum Puterea Dragostei.

Nu încerc să jignesc pe nimeni, deși unii ar merita, eu doar vreau să le dau curaj celor care nu pot vorbi.

Dar oare noi cum vom fi când nu vom mai reprezenta generația tânără? Click aici pentru a afla!

Tu, ființă, care ești marginalizat, pentru că altfel nu ai mai citi asta, vorbește! Nu te mai ascunde sub carapace, spune ce nu îți convine, chiar dacă ceilalți nu sunt mulțumiți. Tu trebuie să fii, în primul rând, fericit, nu să îi faci pe alții fericiți. Aceia ar trebui doar să tacă și să fie mândri de tine.

Pentru că tu ești vocea de astăzi. Tu vei reuși să faci schimbarea pe care vrei să o vezi mâine în lume. Chiar dacă societatea spune că “nu poți”, tu urlă cât te țin plămânii “ba da, pot!”

Nu mai asculta de Vasilica și Săndel, fii ceea ce vrei tu sa fii! Du-te la facultatea pe care tu o vrei, studiază ceea ce TU vrei!

Da, este incredibil de greu să treci printre oameni care nu știu altceva decât să scuipe venin, însă, crede-mă, atunci când vei ajunge unde ți-ai propus, va merita efortul depus.

Este momentul nostru să vorbim, să ne impunem! România încă se află blocată undeva prin anul 1850. Totuși, noi suntem the next generation, pentru care bunicii noștri și-au dat viața.

So, go ahead! Nimic nu te poate opri!
Nici măcar tanti Vasilica.

Autor: Antonia Mihaela