autobuz

În urmă cu aproape 30 de ani, un tânăr absolvent american și-a donat toate lucrurile și a plecat în pustietate, singur, pentru a-și crea o nouă viață.

După ce a ajuns în Alaska, Chris McCandless s-a stabilit într-un autobuz abandonat, folosit, de obicei, de vânători. Își trăia visul de a locui în afara civilizației. Din păcate, în patru luni, murise.

Însemnele sale din jurnal au fost sursa inspirației unei cărți, apoi a unui film, ambele intitulate Into the Wild. Cartea și filmul au continuat de atunci să influențeze o nouă generație de oameni care vor să scape de viața monotonă, cu program de 8 ore.

Mulți dintre acești oameni încearcă să ajungă în acest autobuz abandonat și să fie martorii peisajului uimitor și a pustietății în care McCandless a trăit. Dar, în acest fel, își pun viața în pericol, după cum a descoperit în această săptămână un grup de turiști.

În ciuda avertizărilor din ce în ce mai stricte din partea autorităților, oamenii par să fie hotărâți să viziteze autobuzul.

Acesta se găsește în Alaska, la capătul nordic al Parcului Național Denali. Cel mai apropiat oraș se află la aproximativ 30 de mile. Pentru a ajunge la acesta, vizitatorii trebuie să traverseze râul rapid Teklanika.

Două persoane au murit încercând să ajungă acolo. Cea mai recentă a fost Veramika Maikamava, de 24 de ani, care a murit fiind prinsă sub apă în timp ce încerca să traverseze râul împreună cu soțul ei.
La începutul acestei săptămâni, cinci turiști în căutarea autobuzului au fost găsiți de autorități. Unul cu degerături – după ce s-au pierdut în pustietate încercând să găsească autobuzul.

Au fost 15 operațiuni de căutare și salvare în legătură cu acest autobuz efectuate de stat între 2009 și 2017. Deci, ce oprește oamenii să găsească autobuzul, în ciuda pericolului?

Localnicii au păreri diferite despre autobuzul fantomă:

„Aș spune că majoritatea oamenilor care locuiesc aici vor să dispară autobuzul”, a declarat Jon Nierenberg pentru Anchorage Daily.

„Dezbaterea va fi probabil pe termen lung, așa că nu mi-aș imagina că cineva va lua problemele în propriile mâini și o va rezolva. Aceasta este Alaska până la urmă.”

„Dacă nu ai fost în Alaska, nu știi cum este Alaska, cum este sălbăticia și cum e când natura se întoarce împotriva ta.”