President Donald Trump with members of the President???s Coronavirus Task Force speaks during a news conference in the Brady Press Briefing Room of the White House, Wednesday, Feb. 26, 2020, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

(VIDEO) Donald Trump a confirmat primul deces cauzat de Coronavirus în Statele Unite ale Americii! O persoană din Washington a decedat în urma infectării cu virusul corona și este prima victimă a acestuia în SUA! Autoritățile au ieșit la declarații.

Persoana era internată la un spital din Washington, iar conform declarațiilor doctorului Jeffrey Duchin, avea și alte probleme de sănătate pe lângă infecția cu COVID-19. Donald Trump, președintele SUA, a declarat într-o conferință de presă că pacientul este o femeie în jur de 50 de ani, în timp ce guvernatorul Washingtonului, Jay Inslee, a declarat că pacientul este un bărbat.

Vice-președintele SUA a declarat: „Vreau să asigur familia că ei sunt în inimile fiecărui american acum”. Nu există dovezi care să demonstreze sursa de la care s-a infectat, acesta neavând contact cu o persoană infectată și nu a făcut vreo călătorie recentă, dar există presupuneri că virusul s-ar fi transmis prin intermediul comunității.

Departamentul de Sănătate al statului Washington a postat pe Twitter un mesaj pentru public: „Departamentul de Sănătate al statului Washington confirmă că primul deces cauzat de COVID-19 a avut loc în statul Washington. Vom oferi mai multe informații într-o conferință de presă astăzi la ora 1pm. Informațiile de urmărit în direct vor fi distribuite aici.”

Acesta nu este primul cetățean american care moare din cauza Coronavirus. Există un caz, în afara SUA, care a decedat pe teritoriul orașului Wuhan, iar persoana era un bărbat în vârstă de 60 de ani. Autoritățile au prezentat cazul unui băiat de liceu suspect că ar fi infectat cu coronavirus. Acesta a fost supus testelor, iar rezultatul are șanse mari să fie pozitiv.

Alex Azard, secretarul de Servicii Umane și Sănătate a declarat: „Majoritatea indivizilor care vor contacta noul Coronavirus, simptomele pot să fie severe spre moderate, iar tratamentul lor va fi să rămână acasă, tratându-și simptomele ca pe o simplă răceală, ca pe o gripă”.

sursa foto: CNN.com