transformă apa oceanelor în apă potabilă

Tehnologia care transformă apa oceanelor în apă potabilă se folosește în Kenya!

"în Știri" by

Apa nu ar trebui să fie un produs de lux, dar în 2020, una din nouă persoane nu are acces la apă potabilă. Tocmai de aceea, tehnologia care transformă apa oceanelor în apă potabilă se folosește în Kenya pentru prima dată! Problema principală este că doar aproximativ 4% la sută din resursele de apă ale Pământului sunt râuri, lacuri și apă potabilă. Restul sunt oceane cu apă sărată. Toate sunt statistici alarmante, dar, din fericire, în multe astfel de locuri din întreaga lume, lucrurile încep să se îmbunătățească datorită noilor tehnologii.

Una dintre cele mai active ONG-uri care încearcă să lupte pentru accesul la apă curată se numește Give Power.

Misiunea lor principală este să instaleze tehnologie solară care să ajute comunitățile care întâmpină problema apei potabile. Cea mai recentă poveste de succes a acestora, este legată de Kenya și satul numit Kiunga, unde au reușit să instaleze un sistem de desalinizare cu energie solară.

Acest sistem transformă apa oceanelor în apă potabilă și poate produce suficientă apă pentru 35 de persoane pe zi. Asta înseamnă în jur de 70 de mii de litri. Înainte de tehnologia revoluționară, locuitorii din Kiunga trebuiau să pargurgă o oră în fiecare zi până la o sursă de apă. Dintre acestea, una era folosită și de animale, și plină de paraziți. Astfel de îmbunătățiri, cum ar fi inițiativa Give Power, sunt în permanență necesare, în conformitate cu Organizația Mondială a Sănătății.

Există încă 2,2 miliarde de oameni din întreaga lume care nu au acces la apă potabilă. Alte 4,2 miliarde de persoane nu pot accesa servicii de salubritate gestionate în siguranță.

Aceste lucruri pot duce la mai multe probleme, precum răspândirea bolilor și deshidratarea în zonele foarte calde și rurale.

Deci cum funcționează exact procesul de desalinizare?

Este un proces în care sarea și mineralele sunt separate de apă printr-o membrană. Dar, deoarece lichidul trece printr-un proces osmotic în care starea sa naturală conține cantități egale de apă și minerale, este necesară multă energie pentru a stabiliza membrana. De asemenea, post-procesarea necesită o mulțime de substanțe chimice. Acestea ar fi trebuit adăugate în apă pentru ca desalinizarea să se întâmple. Dar Give Power, a reușit să găsească o soluție mai prietenoasă cu mediul. Au folosit panouri solare, baterii Tesla și pompe de apă. Un alt beneficiu al acestei tehnologii, este că produsul final nu produce reziduuri saline care să polueze mediul.

Apa este un produs de lux? Chiar și în secolul 21?

Cum am spus și mai sus, una din nouă persoane nu are acces la apă potabilă. Toate acestea sunt statistici care ar trebui sa fie luate în serios, dar, din fericire, lucrurile încep să se îmbunătățească, deoarece tehnologia este în continuă dezvoltare.

Localnicii din Kenya au fost încântați datorită tehnologiei care le oferă apă potabilă, iar reacțiile au fost surprinse în videoclipul de mai jos.

Autor: Lorena Moldovan

Sursă video: YouTube

Elevă la Colegiu Național "Iancu de Hunedoara", profilul filologie. Își găsește echilibrul în mediul spiritual, meditând, cintind despre univers si efectele acestuia asupra noastră. Mottol ei este „Când eram mic mama mi-a spus: Dacă te duci în armată, vei deveni general. Dacă te duci la seminarul teologic, vei deveni Papă. În schimb am dvenit artist şi sunt Picasso.“

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi