prototip al navei SpaceX

În timpul unui test făcut în Texas, a explodat un prototip al navei SpaceX, navă care se presupune că ar urma să ducă oameni pe Marte și Lună. Nava a explodat la puțin timp după ridicarea de pe platformă, testul fiind realizat într-un centru SpaceX situat în Boca Chica.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar nava prototip Starship SN1 va deveni reutilizabilă, fiind un vehicul spațial care poate transporta oameni sau provizii atât pe Lună, cât și pe Marte.

Autoritățile locale spun că nu au fost înregistrate eliberări de substanțe periculoase în atmosferă. Compania SpaceX păstrează momentan tăcerea, neoferind informații referitoare la accident.

Explozia unui prototip al navei SpaceX a fost auzită pe o rază de câțiva kilometri de la locul accidentului. Momentul exploziei a fost filmat, iar videoclipul a fost ulterior postat pe YouTube.

Puteți vedea explozia navei prototip, care se presupune că ne-ar putea deveni mijloc de transport pentru un drum pe Marte sau Lună, în videoclipul de mai jos.

Sursă videoclip: YouTube