Cercetătorii Pământului plat
Cercetătorii Pământului plat

Nu mai este nevoie să amintim ce înseamnă „nCoV2019”, „COVID-19” sau simplu „Coronavirus”, așa cum tot globul cunoaște periculoasa infecție. De la sfârșitul anului trecut și până în prezent, virusul s-a răspândit în zeci de țări și a afectat grav atât oameni, cât și economii naționale. Cercetătorii Pământului plat confirmă: „Coronavirusul nu e sferic!”.

Deși nu îi neagă efectele, câțiva cercetători adepți ai teoriei Pământului plat trag un semnal de alarmă. Aceștia susțin că manipularea în masă continuă, oamenii fiind făcuți să creadă că sferele sunt elemente fundamentale, nu doar la nivel planetar, ca în prezent, ci și microscopic.

„Am făcut multiple teste de laborator, în care am demonstrat că virionul nu are formă sferică, așa cum mass-media ne face să credem prin imaginile puse la dispoziție. Fără îndoială, deși efectele sale sunt grave, deducem că mass-media și politicul încearcă să inducă o nouă farsă (en. hoax). Pur și simplu are o formă mai degrabă bidimensională, aplatizată, departe de imaginile publice”, a declarat Barney Stone, virolog în cadrul Marymain State University din Montana, SUA.

Ashkhalid Rami, cercetător britanic în cadrul Sboncen Research Institute of Wales, declară că: „[…] trebuie să ne imaginăm structura sa microscopică nu ca pe un corp rotunjit, ci mai degrabă ca pe ceva cu un aspect de grilaj. Un exemplu foarte bun și elocvent ar fi plasa porții de la fotbal. Dacă ar fi fost rotund și cu o așa-zisă coroană, nu ar fi avut o aderență prea bună la mucoasele corpului, rostogolindu-se înapoi afară. În schimb, tocmai fiindcă e aplatizat, acea <coroană> sau mai bine zis strat extern de proteine, acționează ca multe ventuze mici cu rol adeziv. E exact ca atunci când o muscă rămâne prinsă în pânza de păianjen. Numai că de data aceasta vorbim de om și virus.”

Susținători ai acestor afirmații vorbesc chiar despre o redenumire a virusului, pentru mai multă acuratețe.

„Dacă mă întrebați pe mine, aspectul lui mă duce cu gândul la o cuvertură mai șifonată (en. coverlet). Astfel, cred că ar trebui să îi spunem Coverletvirus. Nu doar că avem o denumire mai bună, dar nici nu trebuie să modificăm denumirea științifică de COVID-19”, concluzionează Alf Brødreskift, medic specialist în pneumologie din Oslo.

Este important ca în această perioadă să nu ne expunem dacă nu este necesar. Medicii recomandă să evităm spațiile aglomerate, să ne spălăm bine pe mâini cu apă și săpun, să evităm atingerea ochilor și feței, iar, dacă vă simțiți bolnav, purtați o mască și mergeți la cel mai apropiat centru de boli infecțioase pentru analize. În concluzie, cercetătorii Pământului plat confirmă: „Coronavirusul nu e sferic!”.

Dacă ți-a plăcut această satiră, aici poți citi și ceva diferit.