mor și fără să aibă Coronavirus
mor și fără să aibă Coronavirus
Până acum am evitat să-mi spun opinia despre Coronavirus, dar cred că deja e prea mult. Panică, panică și iar panică, asta e tot ce văd în jur. Se moare de gripă an de an și singurii oameni alarmați sunt cadrele didactice, vezi Doamne să nu ia gripă de la noi. Și, brusc, „aterizează” o boală cu un nume mai „fancy” și devenim ipo(criți)hondri toți. Și de fapt e un simplu virus, se tratează, nu e boală autoimună fraților. Potoliți-vă cu panica voastră, alții mor și fără să aibă Coronavirus!
M-am saturat să-mi deschid telefonul și să văd peste tot numai despre Coronavirus. Coronavirus în sus, Coronavirus în jos, mai ceva ca la nebuni. Vreau și eu să citesc o știre ca lumea, puțin research constructiv, dar aparent media mănâncă aceleași prostii încontinuu.
Dacă deschid televizorul și nu mă lovesc de un grad de incultură de-mi vine greață, de politicieni care spui că abia s-au trezit din somn, mă lovesc de spaima Coronavirusului. Peste tot se prezintă câte persoane au fost afectate, câte persoane au murit, câte sunt în carantină, ori chestii de genul ăsta. Nici nu mă chinui să rețin cifre, pentru că nu are rost. Ce să vezi, uite că n-am murit încă să fiu și eu printre statistici!

Ne interesăm mai mult de Coronavirus decât  ne-am interesat în toată viața noastră de lucruri fundamentale.

Nu vreau să o dăm în absurd, dar mereu se ajunge acolo. Știți ce e trist? Că românii au în general, ca popor, „ticul” acesta nervos. Să facă mare tam-tam. Dacă nu exagerăm noi, atunci cine?
Mai nou niciun simptom al Coronavirusului nu ne este străin. Știm tot ce ar trebui să facem, cum să îl prevenim, de ce să ne ferim. Dar la de folos toate astea? Cum am auzit că a ajuns spaima actuală a lumii în Italia, cum au sărit toți românii pe rafturile magazinelor și au cumpărat toată făina și orice aliment neperisabil pe care l-au găsit în calea lor. Serios?! Și ce faci dacă nu vine Coronavirusul, stai și te uiți la 3 baxuri de făină și nu știu câte de ulei sau mai știu eu?

SE NUMEȘTE SĂPUN. EL CHIAR ȚINE LA DISTANȚĂ CORONAVIRUSUL.

Uite, cadou de la mine, aici găsești săpunuri și produse de igienă super mișto. Take a look.
Încetați să credeți că dacă vă umpleți mațul vă ajută în vreun fel. E deja ridicol cum am ajuns să facem provizii de război din cauza unui virus. Când se anunță vreun cutremur ce faceți? Vă mutați în Tenerife? Dacă începe al treilea război mondial ce faceți? Vă luați făina după voi și o tuliți pe sateliți? Hai să fim serioși.
Cum am ajuns aici? Nu spun că nu mi-e teamă că s-ar putea întâmpla cine știe ce, dar trece. Hai să folosim totuși gramul ăla de rațiune cu care am fost înzestrați. Sunt atât de rațională încât să nu-mi fie teamă să ies pe stradă fără mască și tot atât de rațională încât să nu-mi umplu bucătăria, cămara sau beciul cu baxuri de alimente neperisabile.
Sunt tot atât de rațională încât iau în calcul o excursie în străinătate și să nu-mi fie teamă când un om tușește lângă mine. Sunt atât de rațională încât să fac diferența între ce-mi livrează presa fals, cum ar fi exemplul de mai sus, și ce se știe concret.
Singurul lucru bun pe care l-a adus Coronavirusul în România este conștientizarea românilor de lumea în care trăiesc.

Văd tot mai des postări despre procentajul oamenilor care mor de foame.

Efectiv oamenii mor de foame pe capete și nimănui nu-i mai pasă deja, e la ordinea zilei, dar hei, un virus e ceva nou, deci de ce să nu ne panicăm și să ne intereseze mai mult? Zilnic, mor mai mulți oameni de foame decât mor de Coronavirus, zilnic, de ani de zile, se moare de foame, se moare din violență, se moare din accidente.
Natura o ia razna, poluarea deja e ceva normal, dar noi tot de Coronavirus ne luăm.

Efectiv aruncați în fața mea chiștoacele pe jos, CÂND AVEȚI COȘ DE GUNOI LA 2 PAȘI LÂNGĂ VOI. Dar ce vă pasă vouă? E epidemie de Coronavirus. Mergeți și cumpărați făină!

Paradox a ceea ce pun în aplicare acum românii, dar măcar se informează. Văd tot mai des postări despre încălzirea globală sau a efectelor ei. Văd că oamenii au nevoie de o „apocalipsă” pentru a se informa de lucrurile care se întâmplă pe lângă ei.
Deci dragii mei, potoliți-vă cu panica voastră, alții mor și fără să aibă Coronavirus!
Dacă vrei să afli mai multe despre poluare, de exemplu, check this out, s-ar putea să te pună mai mult pe gânduri decât Coronavirus.

Autori: Georgiana Badea & Ana Maria Retegan