Coronavirusul nu este prilejul să fii rasist. Chinezi blamați pentru origini

0
281 views
rasist
rasist

Trăim timpuri în care toți vor să fie mai buni, vor să trăiască într-o lume mai bună, să fie constant o pace mondială, dar cum e posibil așa ceva atunci când ești rasist, chiar și în aceste situații de criză? Știm cu toții că multe războaie au început din cauza rasismului, de ce să ajungem iar la asta, când putem, pur și simplu, să fim oameni?

Coronavirusul a stârnit o panică mondială, toți au auzit despre acest virus ce poate fi fatal dacă nu ai grijă de tine, dacă nu te îngrijești și intri într-o panică absolută. Ceea ce se întâmplă acum, în special, în România.

Mulți chinezi au fost batjocoriți, loviți și marginalizați în toată lumea de când cu acest virus misterios

Spaima a pus stăpânire pe omenire, premieri, vedete și președinți au ales să se izoleze complet de lumea exterioară sau să își anuleze spectacolele pentru a se feri de COVID-19, dar nu au aruncat nici măcar o secundă cu pietre către alte naționalități.

Ca persoane, parcă uneori uităm să mai fim oameni. Uităm să fim buni și să ajutăm oamenii din jurul nostru. Continuăm să îi blamăm și să le transmitem ură și nesiguranță.

Având o frică continuă de Coronavirus, stagnăm în ignoranță și îi acuzăm pe cei din jur

Da, cu toții știm că acest virus a pornit din China, din orașul Wuhan, dar nu chinezii sunt cauza virusului. Există o foarte mare probabilitate ca acest virus să fi fost creat în laborator, deci acei oameni nu au greșit cu nimic. Singura lor greșeală este că s-au născut în locul nepotrivit, așa că încetează să fii rasist.

Găsești aici informații despre ipoteza creării Coronavirusului în laborator.

Până și cele mai mari, impunătoare și cunoscute țări ale lumii au ajuns la acte extreme. În Italia, doi turiști au fost agresați verbal când au întâlnit persoane rasiste. Persoane ce cred că sunt superioare doar pentru că se află într-o țară anume: „Scârboșilor, mergeți să tușiți acasă la voi! Ne infectați pe toți! Mi-e scârbă de voi!”.

Parlamentarii italieni au susținut un comunicat de presă în care și-au arătat simpatia față de turiștii chinezi. Aceștia au îndemnat publicul larg să nu mai recurgă la aceste injurii sau chiar la gesturi extreme: „Este de înțeles că fricile noastre sporesc în perioade ca aceasta. Totuși, trebuie să ne reamintim că în eforturile noastre colective, coeziunea este importantă. Trebuie să învățăm din experiența pe care am avut-o cu SARS, când oamenii din sud-estul Asiei au avut de-a face cu o semnificativă discriminare și cu rasism. Rasismul, discriminarea și limbajul care stigmatizează sunt de neacceptat și foarte traumatizante. Astfel de acțiuni împart lumea în Noi vs Ei. Canada este o țară construită pe valori solide ca respectul, diversitatea și incluziunea”.

Alte cazuri de rasism au existat aproape în fiecare țară afectată de Coronavirus, ajungând până și în America. Țara care are un număr ridicat de imigranți a ajuns să blameze chinezii. Au susținut faptul că „fiecare boală ce a apărut a venit din China”. Au fost ridiculizați și nu au fost considerați oameni importanți pentru umanitate.

România, țara tuturor posibilităților, a scos cu forța din metrou un tânăr asiatic

Dacă nu ai rămas uimit de răutățile altor țări, o să observi că și românii au tratat cu răutate tinerii lumii, doar pentru că nu arătau la fel și de ce să nu fii rasist cu un biet tânăr. „L-au bruscat, l-au împins și l-au scuipat pe tânăr și, ulterior, l-au dat jos din mijlocul de transport. Era un băiat cu origini asiatice, care a fost dat afară din metrou la stația Aurel Vlaicu”, aceasta fiind confesiunea unui martor.

Se uită constant că toți suntem la fel, chiar dacă culoarea pielii este diferită

Crezi că ești mai important decât un om din Africa, China sau America? Ei bine, nu ești. Ești un simplu om, ca toți ceilalți, așa că încetează să mai ataci alte persoane doar pentru că arată diferit față de tine. Nu mai fi ipocrit și învață că, dacă vrei să fii rasist, tu o să ajungi cel respins de societate.