Coronavirus România: Două cazuri de coronavirus confirmate în Maramureș și Timiș! Cu puțin timp în urmă s-au confirmat alte două cazuri în România de coronavirus. Respectiv în Maramureș și Timiș, unde autoritățile iau deja măsuri în cazul unui bărbat de 45 de ani din Maramureș și o femeie de 38 de ani, din Timișoara.

Coronavirus România, alte două cazuri au apărut în decursul acestei zile, iar ultima știre ar fi că tânărul din Dolj a fost din nou supus testelor, iar de această dată rezultatul a fost negativ, prin urmare, acesta nu mai este afectat de coronavirus.

Autoritățile țin să anunțe că nu este motiv de panică! Nelu Tătaru, secretar de stat din Ministerul Sănătății, a precizat că, în acest caz, „nu vorbim de epidemie, tratăm niște infecții respiratorii”. De asemenea, Raed Arafat a declarat că mass-media manipulează, iar isteria cauzată nu este benefică și situația este sub control.

Un program oferă detalii despre decesele și îmbolnăvirile cu virusul corona: Coronavirus Live

Nelu Tătaru, secretar de stat din Ministerul Sănătății a declarat ultimele informații în legătură cu cele două cazuri de coronavirus în România. Confrmările au venit abia azi, spune secretarul de stat.

„În urma testelor, avem două confirmări pozitive de coronavirus. Primul, un bărbat de 45 de ani, din Maramureș, s-a întors în țară pe 24 februarie, s-a îmbolnăvit în Italia și a plecat acasă. Ajuns în România, având febră, s-a prezentat la spitalul din Maramureș, a fost internat la clinica de boli infecțioase. Ieri, a fost transferat la centrul de boli din Cluj. Confirmarea a venit azi”, a spus Nelu Tătaru, secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

„Al doilea caz, este o femeie, de 38 de ani, din Timiș. Pe 17 februarie, a mers la Bergamo, Italia, s-a întors în țară pe 25, când a prezentat stare alterată. A mers la spital pe 27, pentru o evaluare, i s-a făcut testare, tratament, a fost trimisă acasă, iar azi a venit testul pozitiv”, a precizat Tătaru.

sursa foto: dailysabah.com