Monologul vorbelor nerostite

Monologul vorbelor nerostite

"în Păreri și opinii" by

Pentru dependența ce se zbate înăuntrul nostru asemeni unui vis neîmplinit, toată eternitatea vom trăi în ireal. Vom visa irațional, pentru toate dorințele împlinite și pentru toate minciunile frumoase de aici. Monologul vorbelor nerostite – o discuție născută din dependența de ireal.

Inocență. Pentru că suntem prea inocenți să acceptăm realitatea cu toate momentele grele, prea inocenți să nu iubim tot ce-i frumos chiar dacă-i neadevărul pur.

Dorințe.

Pentru dorințele ce nu se pot împlini aici. Pentru visele ce nu pot prinde viață aici. Și speranțe… Pentru speranțe aici spulberate. Pentru niște simple cuvinte ce-am vrea să le auzim, simple momente ce-am visa să le trăim la nesfârșit, simple persoane ce-am spera să le vedem. Pentru că toate astea prind viață într-un vis, un vis ireal, în lumea asta în care totul doar pare adevărat, iar noi ne mulțumim cu atât, uitând că visele rămân ireale oricât de tare le-am trăi.

Legături.

Pentru felul în care lumea asta ne leagă, ne unește, ne aduce în același loc. Aici totul e diferit și frumos. Aici vântul care suflă e ca să-mpingă suferința departe. Soarele să-nvie speranțe deșarte, iar ploaia, ea spală durerea și teama. Zăpada aduce un nou început, iar frunzele moarte sunt tot ce-i pierdut.
Trecutul. Pentru că privim în urmă des, cu ochii goi. Ne pierdem în fum ieșit dintr-un vis spulberat, în praf depus pe-un sentiment neascultat și-n foi arse de-un gând alungat. Dar cel mai des ne pierdem în dependență, în ireal, într-un refugiu etern.
Și poate chiar asta e problema noastră: ne pierdem. Ne mulțumim cu aparențele unui vis ce refuză să rămână neîmplinit. Refuzăm să facem însăși realitatea frumoasă, la fel de frumoasă ca un vis, din frica de-a eșua.
E ca și cum am fi pregătiți să primim aripi, dar… oare chiar suntem pregătiți să zburăm?

Dacă ți-a plăcut „Monologul vorbelor nerostite”, recomandăm să citești și „Visul tău îți cere o șansă la viață!”.

 

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi