primul caz de Coronavirus
primul caz de Coronavirus

Miercuri seară a fost confirmat de către Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București primul caz de Coronavirus în România.

Secretarii de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru, au afirmat: „Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei.”

Bărbatul din Gorj a intrat în contact cu cetățeanul italian infectat, în vârstă de 71 de ani, care s-a aflat weekendul trecut în vizită la rude.

Pentru mai multe detalii despre Coronavirus și metodele de prevenire a acestuia click aici!

Anchetele epidemiologice continuă la noi în țară. Sunt așteptate și alte rezultate de laborator, fiind luate probe de la persoane care au fost expuse la o posibilă contaminare.

Ministerul Sănătății a emis miercuri ordinul prin care persoanele aflate în carantină primesc concediu medical. Ieșirea din carantină se face după două teste cu rezultat negativ pentru Coronavirus, efectuate la un interval de cel puțin 24 de ore.

Miercuri seară, Vlad Voiculescu, fostul ministrul al Sănătății a postat pe Facebook acest mesaj cu scopul de a informa cetățenii în legătură cu virusul mortal:

„Primul caz confirmat în România. Urmează probabil un nou test pentru noi toţi. Instituţiile noastre vor fi cel mai probabil depăşite. Şefii lor vor fi probabil tentaţi să mintă. Mulţi politicieni vor încerca să se folosească de criza asta. În tot ce spun sau fac toţi cei de mai sus, ar trebui să vă întrebaţi mereu dacă le pasă cu adevărat. De obicei se vede cu ochiul liber”.

În Italia, epidemia a provocat 12 decese, iar numărul cazurilor de infectare se apropie de 400.

Franța a raportat, de asemenea, primul caz mortal de coronavirus.

Alte câteva țări europene au confirmat primele cazuri, majoritatea persoanelor vizitând Italia recent.

Autor: Fodor Andra- Maria