Copiii din Vietnam trec râuri în pungi de plastic pentru a ajunge la școală

De multe ori, ajungem să ne plângem că nu am primit ultimul telefon apărut pe piață, sau să ne plângem de cât de grea este viața noastră, dar uităm cu desăvârșire că în anumite zone ale lumii, cum ar fi Vietnam, viața este mai greu de dus decât ne-am fi putut imagina. În timp ce copiii celor mai luxoase cartiere ale lumii sunt conduși de șoferi personali, în cele mai în vogă mașini, micii vietnamezi sunt puși în pungi de plastic pentru a merge pe apă până la școală.

Tații au construit propriul pod, dar care a fost dărâmat de ploaie

În orașul Huoi Ha părinții sunt nevoiți să construiască propriile poduri pentru a traversa râul. Din nefericire acestea nu rezistă datorită ploilor abundente și curenților mult prea puternici. După ce trebuie să combată puterea apei, sunt nevoiți să meargă zilnic câte 5 ore pe jos prin păduri pentru a ajunge la cea mai apropiată școală.

Copiii își doresc un viitor mai bun

Această inițiativă, surprinzător, nu a venit din partea celor mari, ci din partea micuților ce tânjesc la un viitor mai bun. Și cum altfel să ajungi la asta dacă nu prin educație?

De multe ori ajung uzi, loviți și speriați din cauza impedimentelor puternic încărcate emoțional peste care dau. Uneori își pun viețile în pericol și se roagă să ajungă de partea cealaltă a malului, dar au putere. Nu renunță în a se gândi la viitorul lor și luptă trup și suflet pentru acesta.

În sezonul ploios copiii, uneori, aleg să rămână în incinta școlilor toată săptămâna. Acest lucru se întâmplă doar pentru a nu mai străbate drumul riscant, ce le pune viețile abia ieșite la suprafață în pericol.

Părinții îi așteaptă cu sufletul la gură

Părinții sunt nevoiți să treacă printr-un stres continuu. Deoarece este o zonă subdezvoltată, telefoanele nu pot fi mijlocul de comunicare dintre cele două părți. Comunicarea este aproape inexistentă timp de o săptămână între copil și tată, acesta fiind într-un stres continuu. Se roagă ca micuții plecați pe râu să se mai întoarcă acasă.

Nu mai fi ipocrit și mergi la școală!

După cum bine ați observat în această minunată lume există oameni cu un potențial enorm. Oameni ce ar aduce întregii omeniri doar beneficii, dar ce și-ar aduce în propriile vieți bunăstare. Din păcate acești oameni sunt nevoiți să treacă munți și ape în niște pungi de plastic, doar pentru a ajunge la cea mai apropiată școală. Unii oameni sunt nevoiți să își pună viața în pericol pentru educație.

Da, sistemul nostru de învățământ nu este cel mai strălucit… Unii profesori sunt doar niște oameni reci, dezinformați și cu o ură față de această meserie, toți avem exemple de prin generală sau liceu, dar asta nu trebuie să te oprească.

Citește de aici strigătul elevilor din România.

Nu trebuie să te oprească să ai o educație corectă! Tu poți învăța ce consideri că este mai important din cartea de Geografie și Anatomie, dar doar învață câte ceva.

Muncește pentru ce ai pentru că poate veni o zi în care o să îți dorești să muncești și o să fie nevoie să te sacrifici pentru tot.

Sursa foto: Vov.Vn

Bîrgăoanu Laura-Ștefania
Bîrgăoanu Laura-Ștefaniahttp://Laura-Stefania
Studentă în anul 2 la Jurnalism în cadrul facultății FSPAC (Universitatea Babeș-Bolyai-Cluj), fostă elevă a Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț. În viitor îmi doresc să devin un jurnalist foarte bun. Cu toate acestea îmi doresc să lucrez și în domeniul Resurselor Umane. Sunt o persoană comunicativă și gata să ajut oricând. În plus, consider că scrisul este cea mai bună soluție, care îmi permite să inspir oamenii din jurul meu, fiind o eliberare de la cotidian.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare