coronavirusul este epidemia care se repetă o dată la 100 de ani

Coronavirusul este epidemia care se repetă o dată la 100 de ani!

"în Texte" by

Istoria se repetă sau, mai bine spus, istoria mereu se rescrie.

Totul este din întâmplare? Sau totul se întâmplă cu acțiuni din umbră? Multe epidemii au pus stăpânire pe omenire de-a lungul secolelor, dar ce este mai ciudat? Vă spun eu… Totul se întâmplă o dată la 100 de ani! Coronavirusul este epidemia care se repetă o dată la 100 de ani!

În anul 1920, lumea se lupta cu o epidemie spaniolă, care a început în anul 1918. A fost o adevărată catastrofă. Această epidemie a adus undeva la 50-100 milioane de decese.

În anul 1820, oamenii se zbăteau datorită unei epidemii de holeră. Aceasta a făcut ravagii în Asia. Această epidemie a lăsat urme adânci. Dar se spune că în tot răul există și bine, iar cea mai importantă consecință a fost creșterea sensibilă a moralității însoțită de o temă „ce atinge proporții paroxistice”. Bilanțul holerei care a lovit Asia și a ajuns până în Europa nu a putut fi niciodată stabilit. Ne putem face doar o idee despre mortalitatea ridicată a epidemiei dacă ținem cont că numai în Bangkok au murit 30.000 de oameni.

Mare coincidență… anul 1720. Epidemia de ciumă bubonică din Europa a distrus populația orașului francez Marseille. Aceasta a ucis 50.000 de oameni în oraș și alți 50.000 în provinciile învecinate.

Din secol în secol apare o epidemie nouă, iar din informațiile de mai sus ne putem da cu ușurință seama de faptul că numărul deceselor este din ce în ce mai mare.

Nu putem să prevedem ce ne va estima actuala epidemie, dar perspectivele sunt înspăimântătoare. Potrivit specialiștilor, rata mortalității în cazul infecției cu Coronavirus este de 15%, mult mai mult decât alte infecții similare, în care mortalitatea este de doar 3%. În plus, această boală se poate transmite din perioada de incubație, cu mult timp înainte ca purtătorul să dea semne de boală.

Dacă vreți să citiți mai multe despre Coronavirus și efectele lui, aici aveți mai multe informații.

Multă lume vorbește despre faptul că acesta este modul planetei de a reduce populația. Dar pe de altă parte se vorbește despre un virus scăpat din laborator sau făcut cu intenție datorită suprapopulării. Coronavirusul este epidemia care se repetă o dată la 100 de ani!


Autor: Lorena Moldovan


 

Elevă la Colegiu Național "Iancu de Hunedoara", profilul filologie. Își găsește echilibrul în mediul spiritual, meditând, cintind despre univers si efectele acestuia asupra noastră. Mottol ei este „Când eram mic mama mi-a spus: Dacă te duci în armată, vei deveni general. Dacă te duci la seminarul teologic, vei deveni Papă. În schimb am dvenit artist şi sunt Picasso.“

1 Comment

  1. Rata mortalitatii e de 14.8% DOAR la persoanele de peste 80 de ani (posibil acelea carora orice fel de problema de sanatate mai grava decat o raceala obisnuita le-ar fi fost fatala). Totodata, aceasta scade semnificativ odata cu grupa de varsta. Este, de asemenea, perfect normal ca numarul de decese sa creasca in cazul unei epidemii pe masura ce trece timpul, sau, mai bine zis, pe masura ce creste populatia globului. Sunt tari care, in momentul de fata, au populatia semnificativ mai mare decat populatia globului la 1700 sau 1800 (ex. China si India). https://ourworldindata.org/world-population-growth
    Haideti intai sa ne documentam cu calm si seriozitate, nu sa ajungem la concluzii pripite din cauza panicii si a unui amestec de corelatii si speculatii. Totodata, corelatia nu inseamna legatura de cauzalitate, cu atat mai putin speculatia.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

aș vrea

aș vrea…

,,aș vrea să îți pot fi val să te-nec în fericire...''
Derulează înapoi