afectați de coronavirus

Copiii sunt afectați de coronavirus? Autoritățile din Wuhan aduc răspunsuri

"în Texte" by

Coronavirus, epidemie ce a izbucnit în China, în orașul Wuhan, a strâns până în prezent 80.249 de cazuri de îmbolnăvire și 20.707 victime, conform worldometers.Info, dar copiii nu sunt afectați de Coronavirus într-un număr ridicat.

A reușit să stârnească extrem de multe controverse și semne de întrebare, una dintre ele fiind afectarea copiilor ce într-o foarte mare măsură sunt imuni virusului.

Cu toate că rata de mortalitate este de 2%  la nivel global, cele mai multe decese au fost întâlnite la vârstnici, în special la bătrânii de peste 80 de ani. Valoarea lor a trecut de 15%, în schimb în cazul copiilor între 0 și 9 ani fiind de 0%.

Copiii sunt afectați, dar doar în cazuri extrem de rare.

Cu toate că au fost cazuri în care copiii au fost infectați cu Coronavirus, acest lucru întâmplându-se și la nou născuți. La copiii cuprinși între 0 și 9 ani nu au existat cazuri de decese. Simptomele au fost ușoare, infecția fiind ușor de vindecat.

Dacă vrei să te protejezi împotriva virusurilor, aici găsești masca perfectă contra lor!

Autoritățile din Wuhan încearcă să vină cu un răspuns acestor întrebări și să descopere cum acționează virusul asupra celor mici.

„Nu înțelegem pe deplin fenomenul, acesta ar putea fi explicat prin faptul că răspunsul imun al copiilor este diferit fată de cel al adulților. Răspunsul imun al copiilor tinde să fie mai activ” este răspunsul dr. Andrew Pavia, șeful Departamentului de Boli Infecțioase, Universitatea din Utah.

Sistemul imunitar ce nu este complet dezvoltat este o linie de apărare dintre virus și gazdă.

Sistemul imunitar al adulților este imun la anumite boli, cum ar fi la răcelile frecvente. Unele infecții pot fi tratate mai ușor. Organismul lor este obișnuit cu acestea, fiind dezvoltați anticorpi specifici. În cazul acestui virus ,,nou apărut pe piață”, sistemul imunitar al adulților este nevoit să se adapteze. Cu cât ești mai înaintat în vârstă, cu atât este mai greu de efectuat acest proces.

Citește aici informații despre cum să te ferești de coronavirus.

Cei mici au un sistem ce încă este în deplină dezvoltare, iar anticorpii se produc mai ușor. Boala este mai simplu de tratat, având un sistem imunitar încă nedezvoltat, înnăscut. Celulele sistemului acestora răspund imediat la infecții și viruși externi. În schimb, în rândul adulților acest proces este unul mai îndelungat, fiind mai grav afectați de Coronavirus.

Studentă în anul 2 la Jurnalism în cadrul facultății FSPAC (Universitatea Babeș-Bolyai-Cluj), fostă elevă a Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț. În viitor îmi doresc să devin un jurnalist foarte bun. Cu toate acestea îmi doresc să lucrez și în domeniul Resurselor Umane. Sunt o persoană comunicativă și gata să ajut oricând. În plus, consider că scrisul este cea mai bună soluție, care îmi permite să inspir oamenii din jurul meu, fiind o eliberare de la cotidian.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi