români mor anual din cauza poluării

23 000 de români mor anual din cauza poluării, potrivit Ministrului de Mediu!

"în Texte" by

În cadrul unui eveniment legat de calitatea aerului în marile orașe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat că, în țara noastră, 23.000 de români mor anual din cauza poluării, astfel încât autoritățile trebuie să grăbească măsurile de protecție a populației.

5 lucruri pe care le puteți face pentru a salva mediul

1. Folosiți becurile economice

Un astfel de bec dă mai puțină căldură în cameră și are o viață mai lunga decât unul clasic.

2. Folosiți bicicleta, mersul pe jos, cât de mult puteți

Emisia de gaze se elimina mai puțin în aer dacă folosiți mai rar mașina, plus economia la benzină, dar dacă totuși folosiți mașina, aveți grijă de mașina dvs, motor curățat, să nu aveți sistemul defect, etc etc.

23 000 de români mor anual din cauza poluării, potrivit Ministrului de Mediu, scandalos, nu-i așa?

3. Plantați un copac

Poate nu aveți o curte, dar puteți planta oriunde.În spatele blocului,în afara orașului, la țara la bunici sau alte rude. În timp vor contribui la absorbția dioxidului de carbon din atmosferă, chiar dacă într-o mică măsură.

4. Cei 3 R: Reduceți, reutilizați, reciclați

Reciclați hârtie, plastic,sticle,doze de aluminiu etc. Prin reciclare reducem anual poluarea cu aprox 1,5 kg de dioxid de carbon. Alegeți produsele reutilizabile în locul celor dispensabile.

5. Stingeți lumina

Nu uitați lumina deschisă atunci când plecați de acasă. Când sunteți acasă folosiți doar la nevoie și doar în camerele în care vă aflați, nu în toată casa.

Populația nu mai are timp să aștepte până când autoritățile vor lua măsuri de protecție, este momentul să acționăm și să ajutăm cât mai mult.

Despre poluare, aflați mai multe chiar aici!

Autor: Gina Sângeorzan

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

aș vrea

aș vrea…

,,aș vrea să îți pot fi val să te-nec în fericire...''
Derulează înapoi