suspecți de coronavirus
suspecți de coronavirus

Coronavirus ajunge și în România?

Un avion cu 179 de români suspecți de Coronavirus, 40 din aceștia renunțând să mai urce în aeronavă, au ajuns în România azi-noapte în jurul orei 00:25, cursa pornind din Bergamo, nordul Italiei cu aterizare în Craiova.
„Nu ştim de ce 40 dintre ei nu au mai venit, nu am mai fost anunțați. Din fericire, toți cei care au venit România sunt bine, sănătoși”, a declarat Narcis Purcărescu, prefectul judeţului Dolj.
Toți pasagerii au fost chestionați și verificați în aeroportul din Craiova. Sperăm totuși că nu vin din zonele contaminate ale Italiei și că spun adevărul.

„Pot să fie infectați, există și această variantă, dar e destul de mică probabilitatea. De asemenea, nu poate să ştie nimeni dacă în ultimele 14 zile au venit sau nu în contact cu un caz de infecție cu Coronavirus. Rămâne să-i supraveghem, să se autodeclare la apariția imptomatologiei. Contactul, pentru cei care sunt în jurul lor, este periculos dacă persoana în cauză are simptomatologie sau dacă este în ultimele zile ale perioadei de incubaţie. Lucru care iarăşi nu se ştie cu certitudine. Știm cu toţii că este un virus nou despre care nu ştim chiar foarte multe lucruri. (…) Toţi au declarat că nu vin din zone aflate în carantină. Îi credem pe cuvânt, ce să facem, nu avem altă variantă, păreau oameni serioși, care se tem oarecum şi care conștientizează că este un pericol.”, a declarat Liliana Nica, medic epidemiolog DSP.

Aici puteți găsi mai multe informații despre românii suspecți de Coronavirus din Italia.

Autoritățile din județul Dolj oferă ajutor, transportând pasagerii din cursa Bergamo-Craiova, la un cămin din orașul Bechet, pentru a intra în carantină.

Este foarte riscant, deoarece boala are o incubație de 29 de zile, chiar dacă ei acum nu au simptome. Virusul poate să apară peste câteva zile dacă au fost în zona infectată. Noi vă recomandăm să evitați spațiile închise și aglomerate, precum mall-urile, mijloacele de transport în comun, spațiile de joacă pentru copii, restaurantele etc. Atât adulții cât și copiii să ofere o atenție mare igienei, să folosească săpun la fiecare spălare de mâini și să se spele destul de des în această perioadă. Cât despre masca medicinală, se zice că cel infectat trebuie să o folosească, deoarece el transmite virușii prin strănut de ex, dar nu este greșit dacă o folosim și noi.

Trebuie să fim foarte precauți în această perioadă și să sperăm că virusului nu îi place România.