Dragobetele
Dragobetele

Da, frate, azi toată ziua a fost numai inimioare, bombonele, ciocolățuri, floricele, bilețele. Aduceți o pungă, vreau să vomit curcubee. Mai lăsați-mă naibii cu Dragobetele vostru, falșilor!

Am fost azi ca tot elevul la liceu. Ce vorbești, nană, grădinița e parfum pe lângă o clasă de fete cu capul în mrejele iubirii. Și avem clasă la parter, lângă cei mici, nu zic aiurea că grădinița e parfum. Toată săptămâna nu puteai vorbi 3 chestii cu ele, că gata: ,,dar oare o să-mi scrie scrisoare de Dragobete? Dacă nu-mi scrie mă supăr, că eu îi scriu”.

Să mori tu, aiurito!

Dar ce naiba e cu voi, mă frate, mă?! Iubirea nu înseamnă o scrisoare cu un mesaj luat de pe net sau scris și gândit de colegul de bancă, că tu scrii cu picioru’ și nu știi zice 3 cuvinte.

Știți ce mi-a fost dat să citesc azi de la o colegă?

„Ești frumoasă ca o lemne,

Tu mi-ai rupt inima-n doi,

Toate sufletele mele

Bate pentru tu și noi.”

Bineînțeles, textul era făcut la caterincă de o colegă mai zdravănă la cap. Doamne ajută! Dar, totuși, când vă veți da seama că nu aveți nevoie de o zi anume pentru a vă manifesta iubirea? Iubirea nu e doar de 14 februarie, nici de Dragobete. Iubirea este (sau ar trebui să fie) în fiecare zi, fără abureli comerciale și prostii de genul: „iubi, ți-am luat flori de Dragobete!”. Nu, măi, i-ai luat flori că așa e normal, căci se presupune că o iubești și merită și nebuna aia un buchet de flori. Sau lasă dracu’ buchetul, nebuna aia merită atenția ta. Punct. În fiecare zi.

Așa că mai lăsați-mă naibii cu Dragobetele vostru, falșilor!

Dragobete în sus, Dragobete în jos, bilețele în sus, bilețete în jos, vrăjeli! Să nu mai zic de colegele alea care și-au scris singure scrisoarea de Dragobete, în plic cu inimioare! Sau una alteia. Să fii sigură că primești, nu?

Fata mea dragă, ți-aș zice doar atât: bagă-ți dracului mințile în cap! Că n-are cine altcineva să te facă să înțelegi cât de patetice sunt toate astea și rămâi la stadiul de grădiniță.

Să vă povestesc ceva. Avem niște cupluri interesante în clasă, și nu am treabă cu cei care și-au declarat frumos iubirea azi, acolo, doar ei, fără tam-tam. Eu am treabă cu cei care faceți din relația voastră, sau pseudorelație, un mare Can-Can, de care, vrei, nu vrei, n-ai cum să scapi. De ce zic pseudorelație? Păi voi cum ați gândi când vedeți că vin bilețelele și el îl citește, zâmbește, și apoi țipă cât îl țin plămânii că Gigica l-a scris, care săraca fată n-avea nici o treabă, și cu iubită-sa lângă el. Dar așa, o fericire de aia de zici că s-a aprins instalația-n bradul de Crăciun. Ce aveți, mă? Sincer, în locul iubitei sale îi aruncam sticla de apă în cap. Sau cu ce nimeream.

Chiar aveți nevoie de o zi anume pentru a vă manifesta iubirea, sau e doar o falsitate crasă?

Să fim serioși, iubirea e cel mai frumos sentiment, nu un status pe Facebook, nu un hashtag la story, nu o descriere la poza aia cu trandafirii care nici măcar nu-s ai tăi. I-ai luat de la prietena aia ca să-ți faci un selfie, căci , vezi doamne, e Dragobetele. Mai lăsați-mă naibii cu Dragobetele vostru, falșilor! Și falselor! Iubiți omul ăla zilnic, că de aia aveți o relație. Nu ca să faceți din ea subiect de discuție, nu ca să primiți cadouri, nu pentru prostiile astea. Dacă vă iubiți, vă veți putea iubi și fără o zi anume, că n-aveți nevoie de ea. Iubiți zilnic, nu doar de Dragobete. Și, pentru numele pufoșeniilor, nu vă mai scrieți singure scrisori. Nu sunteți Mr. Bean, sunteți doar patetice.