carantină în Italia
carantină în Italia

Este anunțată carantină în Italia, mai exact în nordul acesteia, datorită epidemiei Coronavirus din data de 22 februarie, de când două persoane au fost depistate cu acest virus. Nimeni nu poate să plece sau să intre în aceste orașe: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Maleo, Fombio, Bertonico, Castelgerundo, Terranovo dei Passerini, Somaglia şi San Fiorano, fără un permis special. Mai mult de atât, vor exista filtre ale forțelor de ordine și armatei.

Patru meciuri din Serie A au fost amânate. Premierul Giuseppe Conte a anunțat că jocurile Inter – Sampdoria, Hellas Verona – Cagliari și Atalanta – Sassuolo, toate programate duminică, vor fi reprogramate. La fotbal au fost amânate 88 de meciuri din cele 502 programate inițial, dintre care 42 de meciuri din ligile inferioare. În plus, au fost anulate și turnee de baschet.

S-au luat măsuri drastice datorită panicii din Italia. Instituțiile de învățământ au fost închise, la fel și localurile publice, chiar și zborurile către țară. Toți elevii din Codogno au fost nevoiți să facă teste pentru Coronavirus. Cetățenii nu au voie să iasă din casă, doar o dată la trei zile. Și atunci doar un membru al familiei, pentru a-și cumpăra alimentele necesare.

O altă măsură a fost luată la spitalul din localitatea Codogno deoarece medicii și asistentele au intrat în contact cu pacienții infectați, iar în spitalul din Schiavonia 450 de oameni sunt închiși, printre care 300 de pacienți și 150 de angajați.

Un bilanț realizat după ce a fost anunțată starea de carantină în Italia ne spune despre 51 de persoane infectate, 39 în regiunea Lombardia, 11 în Veneto, iar în Lazio a fost confirmat doar un caz. Din fericire nici un român stabilit în Italia nu a fost infectat.

Mai multe despre coronavirus și epidemia din Italia, puteți afla chiar aici!

Autor: Lorena Moldovan