Simona Halep a câștigat finala Turneului de la Dubai în fața Elenei Rybakina! Simona Halep a jucat la Dubai împotriva Elenei Rybakina pentru cucerirea primului său trofeu din 2020, o jucătoare din Rusia, care reprezintă Khazahstanul de 20 de ani, numărul 19 WTA, care a cucerit deja un titlu în calendarul anului și a jucat alte trei finale pe lângă aceasta.

Simona Halep – Elena Rybakina 3-6/6-3/7-6 (7)

Duelul a fost unul extrem de strâns, iar câștigătoarea s-a decis după 3 seturi, în tie-break.

Publicul a fost împărțit pe terenul central de la Dubai, dar au părut mult mai zgomotoși fanii români și simpatizanții Simonei, prezenți în tribune de peste tot din lume. Românca, jucătoare de mână dreaptă, nu a scăpat însă de tracul primului set, cum a pățit și cu Jauber.

Cristian Tudor Popescu a declarat pentru GSP: „Rybakina este o combinație foarte periculoasă. Este o Sabalenka cu cap! Este o jucătoare care are o maturitate surprinzătoare pentru vârsta sa. Are un joc cerebral. Lovește foarte tare, fără răcnetele de război ale Sabalenkăi. Mingea pleacă din racheta ei ca din praștie, în special de pe dreapta.”

Jurnaliștii ruși aflați la Dubai  au declarat că au încredere în sfârșit în această jucătoare. Născută la Moscova, cu toate că nu reprezintă Rusia, este considerată una dintre tenismenele țării cu mai mult de 10 jucătoare în prima sută WTA.

Organizatorii turneului din Quatar, de la Doha, au declarat că Simona Halep nu va participa săptămâna viitoare la acesta. Nu au precizat și cauza, însă în duelul cu Jauber Simona Halep a acuzat dureri ale spatelui. Aceasta va fi înlocuită de Aryna Sabalenka (21 de ani, 13 WTA). Astfel, Sorana Cîrstea (29 de ani, 70 WTA) a rămas singura româncă rămasă în competiție la Doha.

Cei ce se califică la Dubai obțin un premiu în valoare de 372.200 de dolari, plus 305 puncte pentru WTA. Învingătoarea este recompensată cu un premiu de 696.860 de dolari și 470 de puncte WTA. Amintim că la prima întâlnire dintre Halep și Rybakina, campioana noastră a abandonat meciul accidentându-se la spate. Evenimentul s-a produs în cadrul turneului de la Wuhan, ediția 2019.
sursa foto: WTA