Coronavirus

Coronavirus lovește din nou! 355 de români din Italia au intrat în carantină după ce mai multe cazuri de coronavirus au fost depistate în Codogno.

Autoritățile locale sunt în alertă maximă după anunțarea mai multor cazuri de îmbolnăviri cu virusul ucigaș. Au luat măsura de a-i îndemna pe românii din oraș să intre într-o carantină voluntară timp de două săptămâni.

„Spitalul din Codogno este închis. Ieri, toţi elevii de la şcolile din Codogno au mers să facă teste pentru coronavirus. Şcolile, restaurantele şi barurile sunt închise. Românii din Codogno, prin ordonanţă a primarului, vor fi timp de două săptămâni în carantină. Li s-a transmis să rămână în case. Nu vor merge la muncă şi vor primi de la Ministerul Sănătăţii o foaie de concediu medical”, a declarat Nicolae Cazacu  pentru Mediafax.

Școlile, restaurantele și alte instituții publice au fost închise, iar copiii din localitate au fost testați pentru virus. Această decizie a fost luată de Ministerul Sănătății în acord cu cele două regiuni implicate, Lombardia și Codogno.

„De ieri suntem în casă, ieri și astăzi, tot ce știu, știu din presă sau de pe Internet, adevăr sau speculație nu știu ce să vă spun, realitatea nu se știe. Cert e că trebuie să stăm în casă. Nu am fost obligați, nu este o carantină obligatorie, ni s-a spus că ar fi preferabil și mai bine pentru noi să rămânem în case. Panică, alertă, teamă, e normal, discutam cu soțul că vrem să plecăm în România, suntem conștienți că fără o testare nu putem pleca, vrem să o facem, nu vrem să punem în pericol pe nimeni, familia, apropiații. Dacă sunt simptome trebuie să sunăm la 112, nu avem voie să ne apropiem de spitale, mai ales spitalul din Codogno e înconjurat de ambulanțe, ni s-a spus că nu avem voie în urgență sau spitalul respectiv”. A declarat o româncă stabilită în Italia.

Acest virus atroce continuă să facă ravagii în toată lumea, numărul deceselor crescând de la o zi la alta.

 

Autor: Fodor Andra- Maria