Mireasă pentru doi
Mireasă pentru doi

Iată o definiție posibilă: teatrul este ceea ce suprimă distanța dintre viață și moarte.

Dar, ca în orice piesă de teatru, nimic nu este ceea ce pare a fi. Pe 26 februarie, la Centrul Cultural Dacia din Bistrița, se va juca „Mireasă pentru doi”, inspirată din teatrul absurdului, în combinație cu umorul negru. Piesa este pusă în scenă de actori cunoscuți atât în spațiul clujean, cât și în restul țării, coordonați de Cristinel Nedea.

„Mireasă pentru doi” este o piesă de teatru ce presupune o întâlnire a extremelor, a absurdităților, ce te face să cazi într-o dilemă existențială. Adaptată după „O zi de vară”, de Sławomir Mrożek, Mireasa nu este doar pentru doi, este pentru noi toți, atât morți, cât și vii.

Această piesă este o producție a Teatrului Nomad din Cluj Napoca

Iar, după cum reiese din nume, Mireasa nu și-a spălat chipul numai într-un singur loc. Ea și-a împărtășit istoria și prin Zalău, Aiud sau Reșița. Scopul acestui proiect este de a aduce la cunoștința publicului această artă puternică a teatrului (și) în orașele unde nu există instituții convenabile actului interpretării.

Mireasa nu este un spectator, ci joacă chiar ea drama, chiar dacă e pierdută printre figuranți care reacționează foarte ciudat. Publicul se va alege mereu cu câte ceva, însă lecturarea este întotdeauna diferită. Și îi va face să cadă în admirație pentru arta teatrală.

Așadar, pe 26 februarie, Bistrița nu va fi nimic altceva decât teatru. Absurd.

Prețul unui bilet este de 25 de lei, iar pensionarii și elevii beneficiază de un bilet gratis pentru fiecare bilet achiziționat..

Iar, pentru că în Bistrița teatrul nu stă pe loc, aici puteți citi mai multe despre trupa de teatru bistrițeană care face ravagii pe la toate festivalurile.