Cu toții am auzit „Ca-n Germania nu e nicăieri“ și e este adevărat în unele aspecte. Economia Germaniei și modul de organizare au facut ca europenii să o perceapă drept un model de urmat. Totuși, presa a fost uimită când a aflat că Germania taie păduri pentru prima uzină Tesla din Europa.

Conform Digi24, compania americană Tesla a primit aprobare să continue tăierea pădurii din apropierea Berlinului, acolo unde gigantul american își va construi prima uzină Tesla din Europa.

Poate vă întrebați cum s-a ajuns la o asemenea decizie? Ei bine, la aflarea veștii ca Elon Musk va construi o a doua fabrică pentru „mașina viitorului“ chiar în Europa, activiștii pentru mediu au contestat construirea acesteia. Curtea germană a aprobat definitiv, permițând ca arborii Berlinului să fie tăiați.

Prima uzină Tesla din Europa va construi baterii, sisteme de propulsie electrice și mașini. Modelul inaugural va fi SUV-ul electric Model Y.

Ca în oricare situație care implică construirea unei fabrici, au existat două părți: oamenii politici, sindicatele și grupurile reprezentative pentru industriile nemțești și ecologiștii. Prima grupare o consideră drept o ușă care va aduce noi oportunități statului german. A doua, ei bine, știm pentru ce militează. Aceștia avertizează cu privire la „diverse și extinse probleme cu aprovizionarea cu apă potabilă și sistemul de evacuare a apelor reziduale. “

Până una alta, cu atâta agitație în presă, Germania atinge alt pas important în consolidarea rolului de „titan“ al Europei. Putem spune că statutul de „Mare putere“ s-a menținut, însă sub altă formă. Cât despre opinia mea, vă pot spune doar atât: orice duce spre bine este un pas înainte. Rămâne de văzut dacă mașina electrică este acel pas sau doar o altă capcană.