Germania își taie pădurea pentru prima uzină Tesla din Europa!

"în Texte" by

Cu toții am auzit „Ca-n Germania nu e nicăieri“ și e este adevărat în unele aspecte. Economia Germaniei și modul de organizare au facut ca europenii să o perceapă drept un model de urmat. Totuși, presa a fost uimită când a aflat că Germania taie păduri pentru prima uzină Tesla din Europa.

Conform Digi24, compania americană Tesla a primit aprobare să continue tăierea pădurii din apropierea Berlinului, acolo unde gigantul american își va construi prima uzină Tesla din Europa.

Poate vă întrebați cum s-a ajuns la o asemenea decizie? Ei bine, la aflarea veștii ca Elon Musk va construi o a doua fabrică pentru „mașina viitorului“ chiar în Europa, activiștii pentru mediu au contestat construirea acesteia. Curtea germană a aprobat definitiv, permițând ca arborii Berlinului să fie tăiați.

Prima uzină Tesla din Europa va construi baterii, sisteme de propulsie electrice și mașini. Modelul inaugural va fi SUV-ul electric Model Y.

Ca în oricare situație care implică construirea unei fabrici, au existat două părți: oamenii politici, sindicatele și grupurile reprezentative pentru industriile nemțești și ecologiștii. Prima grupare o consideră drept o ușă care va aduce noi oportunități statului german. A doua, ei bine, știm pentru ce militează. Aceștia avertizează cu privire la „diverse și extinse probleme cu aprovizionarea cu apă potabilă și sistemul de evacuare a apelor reziduale. “

Până una alta, cu atâta agitație în presă, Germania atinge alt pas important în consolidarea rolului de „titan“ al Europei. Putem spune că statutul de „Mare putere“ s-a menținut, însă sub altă formă. Cât despre opinia mea, vă pot spune doar atât: orice duce spre bine este un pas înainte. Rămâne de văzut dacă mașina electrică este acel pas sau doar o altă capcană.

Elevă a Liceului Teoretic „Ion Constantin Brătianu” din Hațeg iubește literatura. Cu dorința de a scrie cât mai mult, s-a alăturat echipei POV21 pe data de 30 aprilie 2019. Este îndrăgostită de sentimente, natură și umanitate, fire analitică și realistă continuă să scrie despre ceea ce vede în jur.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Anomalia peisajului

Anomalia peisajului

Trezește-mă din existența putredă și înfrumusețează-mă cu a ta orbire a cristalului atrăgător....
Derulează înapoi