fenomenul bullying
fenomenul bullying

Fenomenul bullying, ați auzit? Ați învățat la școală? Ați pățit? Am văzut de multe ori persoane gata să ajute oamenii și mai ales copiii care sunt tratați în asemenea hal. Numere de telefon, centre de ajutor, consiliere. Eu am treabă strict cu voi, atacatorii. Când o să vă opriți, oameni buni?!

Pentru că în esență, asta sunteți, voi cei care vă agresați verbal colegii de școală sau copiii din același cartier: sunteți infractori. Și, pentru părinți: oameni buni, dacă bullyingul nu ar fi infracțiunea secolului, depresia nu ar fi boala secolului!

Învățați-vă odraslele ce e respectul și bunătatea, opriți astfel de comportamente încă de la prima manifestare.

Am citit un articol despre un băiat de 9 ani, născut cu Achondroplasia, o formă de Dwarfism (adică o boală care îl obligă să rămână scund). Mama lui era deja disperată pentru că el era victima perfectă pentru fenomenul bullying la școală, unde fetele îl mângâiau pe cap ca pe un cățeluș și rădeau de statura lui.

Copilul era atât de rănit, încât încă de la vârsta de 6 ani, când i-a murit bunicul, a avut gânduri sinucigașe. Chiar și după acest eveniment pe care mama sa l-a făcut public pe internet, pentru a arăta lumii ce efecte are bullyingul, copilul spunea plângând că vrea să moară.

Vă întreb pe voi, cei care practicați acest “hobby” numit fenomenul de bullying, știți cum e să ai gânduri sinucigașe?

Știți cât de vulnerabil trebuie să ajungi pentru a avea intenția de a recurge la soluția permanentă pentru problemele temporare? Vă spun eu, nu știți! Nu știți cum e să vă luptați cu acei demoni din capul vostru care să vă spună mereu, dar mereu “Ar fi atât de simplu să scapi, doar dacă…”. Dacă ai muri.

Îmaginați-vă cum ar fi să aveți toate gândurile astea în capul vostru pentru o singură zi, doar una! Lumea ar fi un loc mai bun fără tine. Oricum toți te urăsc, toți își bat joc de tine. Nimeni nu te iubește, nimeni nu te place, nimeni nu te vrea ca prieten pentru că ești diferit. Nu contezi. De ce să rămâi pe pământ? – Astea și multe altele pot fi gândurile unei persoane care se gândește să recurgă la sinucidere.

Așa că vă întreb pe voi, atacatorilor, cât timp ați rezista să vă luptați cu demonii sinuciderii și ai depresiei?

Citește aici cum un copil în vârstă de 17 ani a trecut peste demonii lui și peste tentativa de suicid.

Poate asta vă face să reflectați la ceea ce le provocați altora pentru amuzamentul vostru! Părinți, poate vă face să reflectați la cum să vă educați copiii! Ca să nu mai fie victime, încetați să lăsați atacatorii să crească pe bandă rulantă!

Lumea e făcută pentru iubire, prietenie, fericire. Învățați-vă copiii aceste trei lucruri, astfel încât lumea să nu ia o altă întorsătură. Dacă oamenii ar fi învățați să se gândească mai întâi la sentimentele celuilalt decât la amuzamentul lor jegos, sinuciderea nu ar mai fi o problemă globală.

Am ajuns să avem copii de 6-9 ani care se gândesc la sinucidere?

Voi reflectați măcar puțin la asta? Nu știți ce e în capul unui om care se gândește la asta. O dată ce gândul ăsta murder a încolțit în mintea ta, rămâne cu tine pentru totdeauna. Te bântuie. Încearcă să te convingă, să te întoarcă în întuneric, unde nu o să te ajute nimeni.

Iar dacă azi am văzut un caz în care un copil de 9 ani a spus pe față că are gândurile astea, un adolescent sau un copil de 12-14 ani nu va spune lucrurile astea atât de ușor. Cu cât crești și ești în continuare victima, te vei închide tot mai mult. Vei fi tot mai vulnerabil și vei ridica ziduri din ce în ce mai mari în jurul tău pentru a te proteja.

Acele fantome ale depresiei și ale sinuciderii te vor opri de la a cere ajutor “Nu le pasă, îți amintești?”.

Niciodată nu veți ști dacă persoana de lângă voi se luptă înăuntrul său. Dacă se deschide, dacă spune ce i se întâmplă și cere ajutor, deja a câștigat o luptă din război. Dar nu toți suntem războinici, nu-i așa? Deci cu cei care încă se luptă în tăcere, ce facem? Vă spun eu: nu putem face nimic.

Trebuie observate simptome, pe care prea puțini oameni le sesizează. Trebuie ca aceste persoane să ceară ajutor. Dar putem face ceva împotriva atacatorilor.

Nu mai creșteți practicanți de  fenomenul bullying!

Creșteți oameni! Oameni care știu ce e iubirea, aprecierea, și grija față de celelalte ființe. Diferențele nu ar trebui să îi facă pe copii ținte. Ar trebui să îi facă speciali. Odată ce dispar atacatorii, dispar și victimele!