Doi elevi din Giurgiu, Ogrezeni, au spart școala din localitate în noaptea de 18 spre 19 februarie pentru a fura cataloage și condici ale profesorilor. Unul are 12 ani, iar celălalt 16; autoritățile au fost chemate imediat, iar făptașii au fost prinși.

Doi elevi din Giurgiu, localitatea Ogrezeni, au fost găsiți făptașii unei infracțiuni pe timpul nopții, mai exact în noaptea de 18 spre 19 februarie, unde școala din localitatea Ogrezeni a fost spartă de cei doi și s-au furat patru cataloage și patru condici ale profesorilor.

Aceștia au pătruns în instituția de învățământ pe una dintre ferestre și au ajuns până în cancelarie, iar dintr-un dulap au reușit să sustragă obiectele mențioante mai sus. Cei doi elevi din Giurgiu, Ogrezeni, vor răspunde în fața legii, cei de 12 ani părând să scape momentan de un dosar penal, dar cel de 16 ani poate fi deja tras la răspundere.

Autoritățile informează că: „Polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 6 Mihăilești au fost sesizați de către un cadru didactic, cu privire la faptul că în noaptea de 18/19.02.2020, persoane necunoscute au pătruns în incinta unei școli din comuna Ogrezeni, de unde au sustras mai multe cataloage școlare. În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care s-a constatat că în noaptea de 18/19 februarie 2020, persoane necunoscute au pătruns prin forțarea unei ferestre în incinta școlii, iar dintr-un dulap care se afla în cancelaria subunității școlare au sustras 4 cataloage și 4 condici de prezență a cadrelor didactice, ulterior părăsind incinta școlii. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat persoanele în cauză ca fiind doi tineri de 12 și 16 ani, ambii din comuna Ogrezeni, județul Giurgiu. Dosarul va fi prezentat unității de parchet urmând a fi dispuse măsurile legale față de aceștia”

Nu este prima dată când elevi din Giurgiu comit infracțiuni care implică școala. Anul trecut, înainte de începerea anului școlar 2019-2020, trei elevi din Clejani, Giurgiu, au distrus de-a dreptul cu extinctoare și scaune mobilierul, cancelaria, sălile de clasă și băile școlii din localitate.