româncă
româncă

După trei ani de chin și așteptări nemărginite, Mihaela Condrea, tânăra româncă în vârstă de doar 31 de ani a primit dreptate în cazul „Monstrului din Gizzeria” . Italianul în vârstă de 52 de ani, Aloisio Francesco Rosario Giordan, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, după ce timp de un deceniu, i-a arătat româncei că iadul a coborât pe pământ. Acesta a mai fost arestat și în trecut, 5 ani de închisoare pentru agresarea, lovirea, răpirea și torturarea unei femei în vârstă de 23 de ani.

Femeia a fost legată, bătută, maltratată și violată de omul în care și-a pus încrederea că îi oferă un loc de muncă stabil

Mihaela, o româncă aflată într-o țară străină, a crezut că este în siguranță dacă alege să aibă grijă de o femeie de vârstă medie și soțul ei, de 2 oameni maturi ce o pot  ajuta să se pună pe picioare pe plan financiar. Mare i-a fost surprinderea că, imediat după decesul soției, soțul s-a schimbat complet. A început să o bată, să îi adreseze injurii, să o abuzeze și chiar să îi spargă capul cu ciocanul în repetate rânduri.

Găsești aici viața și drumul multor Români abia ajunși în Italia.

După ani de chin, aceasta a încercat să evadeze, dar a fost prinsă fix în momentul în care voia să sară  pe geam doar pentru a scăpa de violator

„Mi-am confecţionat o coardă din cearşafuri sperând să pot coborî pe ea, eram închisă sus, la etajul patru, dar m-a prins exact când mă urcam pe fereastră. M-a tras de păr şi m-a izbit cu capul de pereţi, apoi mi-a astupat gura cu nişte cârpe, ca să nu pot ţipa. M-a trântit la pământ şi a început să mă lovească sălbatic cu pumnii şi picioarele, cu bucăţi de lemn, cu tot ce avea la îndemână. Îngrozită, m-am închis în mine însămi şi, de frică, nu am mai încercat niciodată să fug, pentru că am trecut prin momente îngrozitoare”.

De parcă chinul nu era destul, acesta și-a învățat și obligat și băiatul pe care îl avea cu aceasta în urma violurilor să își lovească propria mamă

Iar pe fetița în vârstă de doar câțiva anișori o ținea închisă în magazie. Era un copil ce nu a văzut niciodată lumina zilei, ce avea deficiențe în mers, vorbit și o incapabilitate enormă de înțelegere a situațiilor. Toate acestea doar datorită omului care  a conceput-o și nu o lăsa să vadă o rază de soare.

Mama fetei a încercat în nenumărate rânduri să o educe cu puținul pe care îl avea: „Fetiţa nu mergea şi nu vorbea, pentru că practic stăteam toată ziua închise în baracă. Stăteam acolo, îi dădeam să mănânce, o îngrijeam şi mă rugam, mă rugam foarte mult. Ea îşi mişca greu picioarele, nu mergea, pentru că stătea numai închisă. Făceam ceea ce puteam, eram şi fără lumină, profitam de dâra de lumină care mai ajungea uneori de afară”.

„Prima dată, m-a cusut când am încercat să fug şi aproape m-a omorât în bătaie,iar a doua oară, mi-a spart capul cu un ciocan.”

„A treia oară când s-a întâmplat, m-a lovit cu o bucată de lemn, am trei cicatrici în cap în urma acestor lovituri. Când m-a lovit cu ciocanul eram în maşină, el a luat ciocanul şi a început să mă lovească, ba chiar îl învăţa şi pe copil să o facă, mă loveau amândoi în acelaşi timp.”

După 10 ani de chin și suferințe, vecinii au realizat tot ce se întâmplă. Tânăra româncă a fost salvată, iar Giordano a fost arestat. După arestarea agresorului, în 2017, românca a fost obligată să locuiască în Italia până ieri, când după ani de procese a venit, în sfârșit, verdictul.