Aliatul lui Trump
Jose Luis Magana

Aliatul lui Trump, Roger Stone, a fost condamnat la peste 3 ani de închisoare. A fost găsit vinovat pentru sperjur și influențarea unui martor, în încercarea de a bloca o mărturie. În noiembrie, el a fost găsit vinovat pentru 7 capete de acuzare, printre care mințitul Congresului, obstrucționare și influențarea martorului.

Cazul acesta este surprinzător, dar totuși, neașteptat. Roger Stone este al șaselea om din anturajul lui Donald Trump care a fost acuzat în celebrul caz al alegerilor prezidențiale din 2016. Cazul a ajuns atât de cunoscut după lansarea zvonului că Rusia ar fi ajutat campania lui Trump, implicându-se în alegerile din America.

Potrivit The New York Times, Președintele Statelor Unite ale Americii a acuzat procurorii și juriul, considerându-l pe Stone doar o victimă a unei răzbunări politice.

Aliatul lui Trump a fost acuzat pentru mințirea investigatorilor Congresului. De asemenea, procurorii l-au găsit vinovat de influențarea unui martor care ar fi depus mărturie în fața Comisiei de Informații a Camerei Reprezentanților a SUA.