(VIDEO) Doctorițe din China, obligate să se tundă zero înainte de a fi trimise în spitalele din Wuhan! Un spital din China a fost acuzat că și-a obligat angajatele de sex feminin să se tundă zero, pentru a putea să fie trimise la Wuhan și să se lupte cu virusul ucigaș, corona.

Filmările și imaginile postate pe o rețea de socializare de către Gansu Daily au atras repede criticile consumatorilor de internet, acolo regăsindu-se doctorițe și asistente, obligate să se tundă zero, plângând pentru situația jenantă în care se află, relatează Daily Mail.

Instituția a declarat ulterior accentuat faptul că angajații spitalului au făcut-o de bunăvoie, conștientizând că doar așa se poate combate coronavirusul, prin măsuri radicale. Astfel, 15 angajate de la Spitalul Provincial pentru Femei și Copii din Gansu sunt filmate în timp ce sunt pregătite să meargă la Wuhan. 14 dintre ele au fost tunse zero.

Spitalul a negat acuzația că și-a forțat angajații să-și radă capetele, susținând că toate femeile au ales să se tundă și că aceasta este o „practică comună” în rândul medicilor. Comisia Națională de Sănătate din China a trimis, până în prezent, 21.569 de lucrători medicali din întreaga țară la Wuhan, pentru a ajuta la combaterea coronavirusului, potrivit Xinhua. Armata a trimis, de asemenea, 2.600 de medici militari în epicentrul epidemiei, potrivit aceleiași surse.