(VIDEO) Doctorițe din China, obligate să se tundă zero înainte de a fi trimise în spitalele din Wuhan!

"în De văzut" by

(VIDEO) Doctorițe din China, obligate să se tundă zero înainte de a fi trimise în spitalele din Wuhan! Un spital din China a fost acuzat că și-a obligat angajatele de sex feminin să se tundă zero, pentru a putea să fie trimise la Wuhan și să se lupte cu virusul ucigaș, corona.

Filmările și imaginile postate pe o rețea de socializare de către Gansu Daily au atras repede criticile consumatorilor de internet, acolo regăsindu-se doctorițe și asistente, obligate să se tundă zero, plângând pentru situația jenantă în care se află, relatează Daily Mail.

Instituția a declarat ulterior accentuat faptul că angajații spitalului au făcut-o de bunăvoie, conștientizând că doar așa se poate combate coronavirusul, prin măsuri radicale. Astfel, 15 angajate de la Spitalul Provincial pentru Femei și Copii din Gansu sunt filmate în timp ce sunt pregătite să meargă la Wuhan. 14 dintre ele au fost tunse zero.

Spitalul a negat acuzația că și-a forțat angajații să-și radă capetele, susținând că toate femeile au ales să se tundă și că aceasta este o „practică comună” în rândul medicilor. Comisia Națională de Sănătate din China a trimis, până în prezent, 21.569 de lucrători medicali din întreaga țară la Wuhan, pentru a ajuta la combaterea coronavirusului, potrivit Xinhua. Armata a trimis, de asemenea, 2.600 de medici militari în epicentrul epidemiei, potrivit aceleiași surse.

Peterlin Cristian-Raul are 17 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XI-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi este un iubitor înrăit al istoriei, pe care o povesteşte şi o învață cu drag. Îi plac filmele vechi, cărțile și poezia contemporană. Încearcă să fie critic, ironic și ludic, caracteristici pe care le regăsim în articolele sale cu subiecte controversate, dar cu o abordare relaxată. Visează să devină jurnalist.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi