românii din Marea Britanie

Ușile se pot închide pentru românii din Marea Britanie!

"în Texte" by

După numeroasele negocieri dintre Marea Britanie și UE, țara ce a părăsit Uniunea Europeană a venit cu primele schimbări majore ce vor închide porțile pentru românii din Marea Britanie.

Se va opri fără dar și poate fluxul de imigrare necalificat

Cei ce vor reuși să pătrundă prin porțile Marii Britanii o să fie doar membrii calificați, cu o forță de muncă ridicată, cu o pregătire specială.

Pentru românii din Marea Britanie, una din condițiile majore pe care le impune statul este cunoașterea limbii engleze la un nivel avansat. Oferta de muncă trebuie să fie bine stabilită încă de la început. Nu se va mai putea imigra în țara ce a părăsit UE fără a îndeplinii aceste criterii minime cerute de miniștrii țării.

„Noul nostru sistem de imigraţie va închide robinetul pentru forţa de muncă ieftină, slab calificată”, scrie ministrul de interne britanic Priti Patel.

1 februarie 2020, data care a schimbat cursul istoriei. Data ce a dat peste cap populația Uniunii Europene, dar și a unei întregi țări este reprezentată în acest moment  de un singur cuvânt, BREXIT.

Citește aici cum au sărbătorit britanicii prima zi după BREXIT.

Cu toate acestea, britanicii sunt nevoiți încă să respecte regulile Uniunii Europene. Noile legi vor fi luate în vigoare abia din 31 decembrie, momentan cele 2 fiind într-o perioadă de neutralitate. Negocierile continuă pentru a reuși să se proclame toate modificările dorite în acest scurt interval de timp.

Aproape un milion de români au aplicat deja pentru viza de ședere din Marea Britanie, dar și pentru statutul provizoriu de rezident. Acestea le permit românilor să lucreze și să locuiască alături de britanici.

 

Studentă în anul 2 la Jurnalism în cadrul facultății FSPAC (Universitatea Babeș-Bolyai-Cluj), fostă elevă a Colegiului Național de Informatică din Piatra-Neamț. În viitor îmi doresc să devin un jurnalist foarte bun. Cu toate acestea îmi doresc să lucrez și în domeniul Resurselor Umane. Sunt o persoană comunicativă și gata să ajut oricând. În plus, consider că scrisul este cea mai bună soluție, care îmi permite să inspir oamenii din jurul meu, fiind o eliberare de la cotidian.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi